GÖNDÖR ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Képviselőként és magánemberként is gyakran járom az ország kistelepüléseit, választóim is gyakran megkeresnek, és magam is tapasztalom, hogy az elmúlt négy év során sajnos éppen a mellékúthálózat, ezen keresztül is főként a kis forgalmú mellékutak felújítása és karbantartása maradt el. Az országos közúthálózat meghatározó részét, mintegy 75 százalékát teszik ki a szóban forgó mellékutak, és ezáltal Magyarország településeinek kétharmadát érinti ez a probléma. Talán nem túlzok, ha azt állítom, hogy az itt élők életkörülményeit és foglalkoztatási esélyeit jelentősen rontja a közúti közlekedés alacsony színvonala.
Közhelynek számít, de tény, hogy a rossz minőségű közúthálózat nem teszi vonzóvá ezeket a településeket a befektetők számára. Különösen igaz ez azon kistelepülések esetében - itt a zsáktelepülésekre gondolok -, amelyek csupán egyetlen bekötőúttal rendelkeznek. Ezért mint a hivatalba lépett miniszternek, figyelmébe kívánom ajánlani ezt a súlyos problémát.
Ezért fordulok most önhöz mint az új kormány közlekedési miniszteréhez azzal a kérdéssel, hogy kíván-e változtatni azon a kialakult helyzeten, amely a megfelelő minőségű közúti összeköttetés hiányában a fejlődés lehetőségét vonja el számtalan településtől.
Kérdezem tehát, miniszter úr, lát-e esélyt arra, hogy az elkövetkező években a közúthálózat fenntartásában és fejlesztésében nagyobb hangsúllyal szerepeljen a mellékutak állapotának javítása.
Várom a válaszát. (Taps a kormánypártok soraiból.)
(12.00)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem