DR. CSILLAG ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. CSILLAG ISTVÁN
DR. CSILLAG ISTVÁN gazdasági és közlekedési miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm a kérdését, azért köszönöm, mert én a gazdasági bizottság előtti meghallgatásom alkalmával is ugyanazt mondtam, amit most picit konkrétabb formában szeretnék megismételni, nevezetesen, hogy nem szeretném, hogy hazánk térképén fehér foltok legyenek, tehát legyenek olyan kistelepülések, amelyekhez nem jut el az élet, amelyek nem tudnak munkalehetőséghez jutni. Ennek az egyik feltétele a mellékútvonalaknak - tehát nem az országos főközutaknak - a fejlesztése. 23 ezer kilométer ilyen mellékútvonal vár fejlesztésre, karbantartásra, javításra.
A következő költségvetési évet illetően mi elkezdtük ennek a programnak az összeállítását. Ez mintegy 2,5-3 milliárd forintnak a felhasználását igényli, hogy három, usque öt év alatt ezt a 23 ezer kilométer utat olyan állapotba hozzuk, vagy ahol nincs, ott teremtsük meg, hogy ezeket az elzárt kistelepüléseket az élethez juttassuk.
Abban bízom, hogy megfelelő előkészítés után a következő év már jelez fordulatot ebben a tárgykörben, és a kormányciklus végére nagyjából azt lehetne összefoglalóan mondani, hogy nincs olyan kistelepülés, amelyik el van zárva a nagyobb közutakhoz való hozzáféréstől, illetve a kritikátlan, nagyon rossz állapotban levő mellékútvonalak állapotán is sikerült javítanunk.
Kérem a válaszom elfogadását. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem