TÓTH ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

TÓTH ANDRÁS
TÓTH ANDRÁS (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Karsai képviselőtársam 16 perces hozzászólására nyilván két percben nem lehetséges reagálni. Két dolgot emelek ki válaszként. Az egyik: mi azon a meggyőződésen vagyunk, hogy ez a törvényjavaslat módosítással javítható. Azon alkotmányos felvetéseket, amelyeket a Sólyom-bizottság megfogalmazott, a módosító indítványok kidolgozásakor érvényesíteni fogjuk. Megjegyzem ugyanakkor, hogy az előző kormány időszakában nem emlékszem olyan példára, hogy az akkori kormány vezetője a másik értékrendet képviselő politikusokat, szakértőket felkért volna egy-egy ilyen ügy tárgyalására. Tehát azt gondolom, önmagában az, hogy a miniszterelnök úr olyan szakembereket kért fel, amely szakemberek között nyilvánvalóan az ő értékrendjétől különböző értéket képviselő emberek is vannak, ez egy újdonság. Éppen ez mutatja, azt gondolom, hogy nyitott a kormány minden olyan felvetés iránt, amelyet részben ön is elmondott, és nyitott ezeknek a kérdéseknek a rendezésére.
Ami a dolog tartalmát illeti, bizony annyira ütköző, annyira egymással konkuráló alkotmányos elvekről van szó, aminek a pontos bemérése, a finomszabályozása nem egyszerű feladat. Ez sokszor nem szándék kérdése, sokszor értelmezés kérdése, és nekem az a véleményem, hogy a parlamenti vita pont arra való, hogy ezeket az egymással konkuráló elveket itt állapítsuk meg, itt próbáljuk a finomszabályozást elvégezni, és alakuljon ki a törvény oly módon, hogy ezeknek a követelményeknek megfeleljen.
Sajnálom, hogy az MDF úgy döntött, nem kíván módosító indítványokkal hozzájárulni e törvényjavaslatok módosításához. Én látok rá esélyt, azt gondolom, a kapcsolódó módosító indítványok kidolgozásakor erre a lehetőségük még (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) fennáll.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem