NYITRAY ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

NYITRAY ANDRÁS
NYITRAY ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm. Szeretnék rögtön a csírájában egy vélekedést vagy egy híresztelést elfojtani: mi nem tartjuk a Történeti Hivatalt az önök kisebbik koalíciós partnere fiókintézményének. (Tóth András széttárja a karját.) Sőt, azt kell mondjam, nem hiszem, hogy ezzel sokat tudok ártani szegény főigazgató úrnak, ha azt mondom, hogy kifogástalanul ellátták a feladatukat az elmúlt időben, és semmiféle részrehajlást a részükről sem a mi oldalunkra, sem az önökére nem tapasztalhattunk. Már csak ezért sem volna szabad ezt a jól működő műhelyt szétdúlni, ismétlem; semmilyen meggyőző érvet nem tudott mondani arra, miért kell ezért egy új intézményt létrehozni.
Wiener képviselő úr felvilágosított arról, hogy ennek az egész cirkusznak, már ne haragudjanak, hogy ezt mondom, amit ott most csinálunk, egyetlen értelme van, hogy a homályos titkosság státusát megszüntessük. Ez kevés indok arra, hogy két ilyen szerencsétlen törvényt hozzunk, mert abban igaza van, hogy nincs értelme ebbe sok mindent belevenni, szerintem az egésznek nincs értelme, de én úgy gondolom, hogy ha egy törvénynek semmiféle értéktartalma nincsen, semmire nem mutat rá, minek csináljuk. Most miért kell a titkosságot feloldani, milyen célunk van vele?
Ha nincs szankció, nincs szankció, de legalább erkölcsileg, valami társadalmi összértékítélettel ki kellene mondani, hogy akik ilyet csináltak, azok nem voltak a magyar nemzet aranylapjaira kívánkozó nemzeti hősök. Akkor viszont azoknak is benne kell lenni, akiknek a bennléte ellen önök tiltakoznak - lásd karhatalmisták, lásd legfelső pártvezetők. Én csak logikai alapon mondom, hangsúlyozom még egyszer: ha ennek logikát akarunk adni, akkor ezek nem maradhatnak ki.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem