NYITRAY ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

NYITRAY ANDRÁS
NYITRAY ANDRÁS (Fidesz): Mint ahogy az előbbiekben ígértem, egy kérdés kimaradt, és jött hozzá még egy Wiener képviselő úr felszólalásával kapcsolatban. Ő érvként hozta fel korábban azt, már csak emlékeztetőül mondom, hogy azért nem kell foglalkozni az egykori úgynevezett pártállam legfelső szinten működő funkcionáriusaival, mert azoknak teljesen nyilvánosak voltak az adatai, mindenki tudja, hogy ki kicsoda. Nos, én felolvasnám azt a 60/1994. számú alkotmánybírósági döntést, amelynek egy nagyon fontos mondatát az indoklásban is leírták, kedves uraim. Ez így szól: “A jogállamban közhatalmat gyakorló vagy a politikai közéletben részt vevő személyek - köztük azok, akik a politikai közvéleményt feladatszerűen alakítják - arra vonatkozó adatai, hogy korábban a jogállamisággal ellentétes tevékenységet folytattak - kétszer aláhúzva -, vagy olyan szerv tagjai voltak, mely korábban a jogállamisággal ellentétes tevékenységet folytatott, az alkotmány 51. §-a szerint közérdekű adatok.”
Mielőtt valami mást tetszene mondani: nincsen ebben az előterjesztésben valami olyan, hogy akik ebben benne vannak, úgy szépen nagy halomban összerakva, azok tevékenysége - a mai jogállami szemünkkel nézve a múltbéli tevékenységük - némi kívánnivalót hagy maga után? Azt nem mondjuk, hogy mindenki nagyon csúnya, rossz ember volt, de azért nem is csinálunk belőlük nemzeti hőst, ugyebár. Ha ezt a kategóriát ilyen értelemben egyként kezeljük, akkor ebből kihagyni a pártállam egykori vezető funkcionáriusait, akik az egész rendszert működtették, abszolút logikátlan (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), most a politikai részéről nem is beszélve.
Majd a következő kétpercesben elmondom a többit.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem