NYITRAY ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

NYITRAY ANDRÁS
NYITRAY ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm. Ez nagyszerű, mert rögtön tudok reagálni Wiener képviselő úr szavaira, de lehet, hogy egy kétpercesbe nem férek bele, akkor majd még egyszer szót kérek.
Wiener képviselő úr megismételte azt a kitételt, miszerint ez a törvényjavaslat vagy a kettő együtt megakadályozza, hogy hasonló kompromittáló iratokat - gondolom, most nem kell mondani, mihez hasonló iratokat - elő lehessen húzni. Borzasztó kíváncsi volnék rá, hogy ön szerint hogyan akadályozza ez meg - mert szerintem sehogy. Az előbb erről már beszéltem is.
(Az elnöki széket Mandur László, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
A közvélemény értékítéletére hivatkozni manapság Magyarországon, amikor hónapokon keresztül a népszerűségi listát egy whiskys rabló vezetheti, vagy az írni, olvasni, beszélni meg főleg alig tudó tévésztárok a sztárok, hát finoman szólva kicsit sikamlós pálya. Azért a közvélemény befolyásolásának számos olyan lehetősége van, mint amire például Pasolini filmjéből is emlékezünk: ott a krisztusi példázat, amikor a tömegnek fölteszik a kérdést, hogy kit választanának megkegyelmezésre, Krisztust vagy Barabást, és Barabást kiáltják, Pasolini filmjében - ezt a motívumot Bulgakovnál is meg lehet találni, elismerem, irodalmias - ott állnak, kést a hátuknak szegezve, néhány ember mögött a sugallat szerint Pilátus ügynökei. Ennyit a közvélemény értékítéletének objektivitásáról. Nem mondom, hogy nincs a közvéleménynek értékítélete, csak azt vitatom, hogy ez meglehetősen rugalmas.
Azt a hivatkozást, miszerint az, hogy valaminek a névsora titkos volt vagy nem, ez minősítené is egyben a tevékenységet, majd a következő kétperces fölszólalásomban mondom el, némi alkotmánybírósági idézettel is kiegészítve.
Köszönöm a szót. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem