HERÉNYI KÁROLY

Teljes szövegű keresés

HERÉNYI KÁROLY
HERÉNYI KÁROLY (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Érdekes fejtegetést hallgattunk Tóth képviselőtársam hozzászólása alatt. Két időpontot jelölt meg, amikor az ellenzék állítólag ezt a problémát előveszi és felveti. Azt elfelejtette hozzátenni, hogy mind a két esetben nem kisebb eseményről volt szó, mint hogy az érintett miniszterelnökökről derült ki olyan, az egyik esetében, amit mindenki tudott, de azért illett volna vizsgálni, és annak fényében nem biztos, hogy szerencsés ilyen pozíciót elvállalni; a másik esetében pedig később derült ki a megválasztása után, hogy bizonyos pöttyök az előéletében bizonyos vonatkozásban találhatók. Tehát a felelősség ellenzékre való áttolása nem felel meg teljesen a valóságnak - ez az egyik.
A másik: amivel szét akarják verni a nemzetbiztonsági szolgálatok működését - és nagyon örülök, hogy Tóth András képviselőtársam egészen más stílusban és egészen más gondolatiságot fogalmazott meg, mint ön -, azt pontosan az a két törvényjavaslat fogja megtenni, amit az önök kormánya beterjesztett. Nagy tisztelője vagyok Bárándy Péter igazságügy-miniszter úrnak, és egyszerűen kizártnak tartom, hogy egy ilyen tekintélyes szakember keze alól egy ilyen fércmunka… - ami valóban veszélyezteti a nemzetbiztonsági szolgálatok működését, aminek az erkölcsi indíttatása megkérdőjelezhető, mert nem arról van szó, hogy egy adott kérdést akar megoldani, hanem arról van szó, hogy annak az adott kérdésnek a súlyát hogyan tudja minél szélesebb rétegekre kiterjeszteni; ez nem megoldás. Tehát ha valakit politikai felelősség ez ügyben terhel, akkor, azt gondolom, azok, akik ebben az ügyben érintettek és vétkesek, és talán nem azok, akik ezt merték és bátorkodtak szóvá tenni.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem