DR. WIENER GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

DR. WIENER GYÖRGY
DR. WIENER GYÖRGY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyon röviden Nyitray András, illetőleg Kovács Zoltán képviselőtársaink felvetéseire reagálnék.
Nyitray András képviselőtársamnak azt mondanám - már elkezdtem a hozzászólásom végén ezt a gondolatmenetet, de már kifutottam a 15 perces időkeretből -, hogy az ön által felvetett érv szerint az 1994. évi XXIII. törvényt sem lett volna szabad elfogadni, tudniillik arra vonatkozóan sem volt semmi biztosíték, hogy III/III-as iratok nem kóborolnak valahol. Sőt, hozzá kell tennem, annak valamivel nagyobb a valószínűsége, hogy III/III-as iratok különféle helyeken találhatók - bár nem vagyok abban biztos, hogy annyi, mint amennyire ön gondol -, mint például III/II-es vagy III/I-es iratok.
Kovács Zoltán képviselőtársam megjegyzéseire az első reflexióm az volna, hogy a kormánnyal együttműködve dolgozunk, de felhívnám arra a képviselőtársam figyelmét, hogy nagyon jól tudja, az önök időszakában is így volt, hogy a Házszabály előírásai következtében még kormánymódosítók is csak képviselői módosítóként jelenhetnek meg. De hozzá kell tennem, hogy ez a munka aktív közreműködés a részünkről, tehát nem aláírunk kormánymódosítókat, hanem dolgozunk ezen, és magunk is megpróbáljuk a korrekciót elvégezni.
Ami pedig a Történeti Hivatalt illeti, ezt az intézményt az 1996. évi LXVII. törvény hozta létre. Tehát nem lehet azt állítani, hogy egy olyan intézményt akarunk megszüntetni, amelyet akár az MDF-kormány, akár a Fidesz-kormány intézményesített. Az a véleményünk, hogy egy jóval szélesebb körű iratanyaggal dolgozó új intézményre van szükség. Tehát azt is mondhatjuk, hogy az 1996-os akkori álláspontunkat próbáljuk a megváltozott körülményekhez hozzáigazítani, továbbfejleszteni.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem