DR. KOVÁCS ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. KOVÁCS ZOLTÁN
DR. KOVÁCS ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Wiener György pont arról beszélt, amiről én már korábban szóltam, hogy valóban ismert a Központi Bizottság tagjainak a múltja - mondják önök. Mi viszont azt mondjuk, hogy van néhány olyan folt ezen a múlton, ami nem kerül elő. Mi tudtunk volna bármikor arról, ha nem írja meg a történeti újság, hogy Csehák Judit operatív bizottsági tag volt, noha ő addig úgy nyilatkozott, hogy kérem tisztelettel, én nem is olvastam ezeket az iratokat? Ő ma itt ül a közéletben, benn ül a patkó előtt a bársonyszékben, és döntéseket hoz.
Más dolog, amiről még korábban szerettem volna szólni. Wiener képviselő úr szakmai tudását nagyra becsülöm, és alkotó képviselőnek tartom ebben a parlamentben. Csodálkozom azon, hogy a kormány magyar hangjaként kérték fel e törvény átírásában, mint ahogy ön az imént elmondta, habár ez nem idegen ettől a kormányzattól, különösen a kormányfő tekintetében. Úgy gondolom, ami a lényeg: a Történeti Hivatal esetében, amit valóban az a törvény hozott létre, amiről ön beszélt, semmi olyan indok nincs, amely a Történeti Hivatal átformálását, megszüntetését jelentené és helyette egy új szervezet létrehozását. Semmilyen olyan indok nem hangzott el azon kívül, mert mi hoztuk létre, és jogunk van ezek után ezt a hivatalt átalakítani, szélesebbre húzni úgymond azt a spektrumot, amely a kutathatóságot, az iratok hozzáférhetőségét biztosítja. Ez ma is megvan a Történeti Hivatalnál, ezért nincs szükség más hivatalt, hogy úgy mondjam, létrehozni, nem erről szól a történet, hanem arról, amiről az imént beszéltem, hogy valakinek stallumot kell adni az elkövetkezendőkben.
(15.20)
Ami pedig Tóth képviselő úr spanyol iratokkal kapcsolatos aggodalmát illeti, pontosabban arról beszélt, hogy milyen módon vannak veszélyeztetve a jelenlegi állambiztonságok: ez Spanyolországban nem történt meg. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) Ez az önök felelőssége, tisztelt uraim, a patkó túloldalán lévők felelőssége, hogy miért tartunk itt - ez az önök felelőssége. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem