DR. KOVÁCS ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. KOVÁCS ZOLTÁN
DR. KOVÁCS ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tóth Andrásnál szerettem volna hozzászólni, illetve az ő felszólalására reagálni még, a lusztrációs törvénnyel kapcsolatosan, amelyet valóban úgy vélnek a parlamentben a kormányzati képviselők, hogy ez elkésett, és ma már nincs itt az ideje.
De azért úgy gondolom, hogy amikor az elnyomó hatalmi piramis alján lévő, félig áldozatként, félig pedig elkövetőként szereplő személyek múltjára vonatkozó szabályokról tárgyalunk itt a parlamentben, ezenközben menlevelet kapnak azok a személyek adott esetben, akik megrendelték ezeket a jelentéseket, akik adott esetben olyan tevékenységben vettek részt, amely ennél jóval súlyosabban minősült, mint hogy bezsarolt, meggyalázott emberekből kivették azt a nyilatkozatot, hogy aláírják a belépésüket az elnyomó gépezetbe, hogy jelentéseket írogassanak a környezetükről.
(14.10)
Ennél szerintem súlyosabbnak minősül az, amikor a jelentést kérők netán olyan operatív bizottságban szerepelnek, amelynek az a célja, hogy az egykori demokratikus ellenzék tagjaival szembeni megregulázás instrukcióit kiadja. Ezekkel a személyekkel szemben ez a törvény nem jár el, pedig ez véleményem szerint sokkal súlyosabb következményekkel kellene hogy járjon, és soha nem jutott volna tudomásunkra például Csehák Juditnak az ilyen operatív bizottságban való tevékenysége, ha egy történész újság ezt nem írja meg.
Tisztelt Országgyűlés! Úgy gondolom, nemcsak a minősített iratokban lévő személyeknek kell utánanézni, hanem minden olyan közéletben szereplő személy tevékenységét feltárni, aki valamilyen módon ebben a hatalmi gépezetben részt vett. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem