DR. HORVÁTH JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. HORVÁTH JÁNOS
DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Szívesen szállnék vitába és beszélgetésbe Mécs Imre képviselő úr több tézisével is, de engedtessék meg, hogy csak egyetlenegyre reflektáljak most tisztelettel.
Nevezetesen, a képviselő úr azt mondja, hogy azért is lépjünk túl vagy borítsunk rá fátylat - különböző allegorikus módon újrafogalmazhatnám, amit a képviselő úr szavaiból értelmezek -, merthogy csak egyetlenegy elitje van ennek az országnak, mert csak egyetlenegy elitje van, tehát azzal úgy bánjunk, mint a hímes tojással, mert arra akkora szükségünk van, mint egy falat kenyérre.
Képviselő úr, tisztelettel kérném, hogy gondoljuk ezt újra. Mert az, hogy Magyarországot kormányozza egy elit, most már az elmúlt tizenvalamennyi évben, úgymint az Országgyűlés, úgymint a kormányzás és más hivatalai az országnak, ez úgy van, mert ezek megörökölték. Az, hogy az országban mások is részt vettek volna ebben, a verseny, a demokratikus meglátás és maguknak a megmutatása révén, hogy az ország valóban meglátta volna a második, meg a harmadik, meg a más elitet, nem volt rá lehetőség, mert az, aki korábban az elit volt, azoknak megvolt az a - használjam ezt a szép szót - monopóliumuk, hogy ezt tovább folytassák, anyagi eszközökkel, kapcsolatokkal.
Tehát annak a második és harmadik elitnek nem volt meg a lehetősége, hogy megmutassa magát, és valóban elitté váljon, hanem továbbra is árnyékban van, és hogy sor kerül-e rá, éppen ez az egyik kérdése a magyar jövőnek. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem