DEMETER ERVIN

Teljes szövegű keresés

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (Fidesz): Köszönöm szépen, képviselő úr, a felsorolását, bár nem volt teljes körű, de köszönettel tartozom, és valóban segítséget nyújtott az elinduláshoz.
Tóth András képviselő úrnak szeretném megerősíteni, nagyon helyes, hogy a polgári nemzetbiztonsági szolgálatoknál elrendeli ezt, de ez nem pótolja a Belügyminisztériumban elvégzendő vizsgálatot. Ennek az iratnak a kormánypárti képviselők jelentéstervezete szerint a Belügyminisztériumból kellett kikerülni. Ha önök valójában a visszaéléseket meg akarják akadályozni, akkor kiderítik azt, hogy hogyan, mi módon kerülhetett ki a Belügyminisztériumból ez az irat. Mert ha ezt nem teszik, ezzel a lehetőséggel nem élnek, és ezt nem teszik, azt fogjuk - talán nem alaptalanul - feltételezni, hogy oka van annak, hogy nem derítik ki, hogy hogyan kerül ki ez az irat, talán ahhoz fűződik az érdekük, hogy ez ne derüljön ki.
Ami a Fidesz-javaslattal szembeni alkotmányos aggályát érintette a képviselő úrnak, nyíltan beleírtuk, hogy kétharmados törvényeket módosítani kell hozzá, amennyiben alkotmánymódosítás, az egy megvitatandó kérdés, akkor mi nyitottak vagyunk. De itt az a probléma, hogy önök ezzel nem értenek egyet, mint ahogy köszönöm szépen, hogy ezt őszintén megmondta, ezért tisztelettel azt kérném, amikor elutasítják a javaslatot, akkor ne az alkotmányossági aggályaikat hangsúlyozzák állandóan, hanem mondják meg őszintén, hogy nem értenek vele egyet, azért utasítják el, talán egyenesebb beszéd lenne.
Ami a felszólalását illeti, hogy itt pártok ’89-ben kaptak támogatást, és majdnem azt erősítette meg, hogy az MSZMP alapította a pártokat is, voltak ilyen elképzelések, legendák keringtek, hogy ki volt adva mindenkinek, hogy melyik pártot alakítsa meg, még arról is szólt a legenda, hogy Grósz Károly nagyon sokáig nem értett egyet az egypártrendszer feladásával, és amikor kénytelen volt feladni ezt az álláspontját, azt mondta: nem baj, elvtársak, akkor megcsináljuk.
Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem