DEMETER ERVIN

Teljes szövegű keresés

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Wiener Képviselő Úr! Nagyon szépen köszönöm a felajánlását, és élnék azzal, említette, hogy elmondja nekünk, ki mikor volt PB-tag. Ha azzal ki tudná egészíteni, hogy kinek volt közülük feladata az állambiztonsági szolgálatok irányítása, mert ha nem teszi, esetleg azt gondolom, hogy mégse tudja mindenki, így ön sem, vagy pedig nem szavatartó ember. Kérem, tegye meg, én ezt örömmel fogadnám.
Mert abban van a különbség, hogy ön azt mondja, hogy akkor nincs értelme ezt nyilvánosságra hozni, ha nincsen szankció. Persze, de ha van szankció, akkor van értelme, és abban különbözik a kettőnk javaslata, hogy mi következményeket fűzünk hozzá, ezért van értelme a dolognak.
Ami Tóth András képviselő úr felvetését illeti, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatoknál vizsgálatot rendelt el, én ezt helyesnek tartom, és feleslegesnek. Fel sem vetődött a gyanú, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatoktól kikerült valamilyen irat. Tisztelt Képviselő Úr! Én tudatosan mondtam a Belügyminisztériumot, és nem véletlenül, hiszen annak az iratnak, ami úgymond kikerült, vagy a Belügyminisztériumban, vagy a Történeti Hivatalban van jog szerint a helye. Tehát a Belügyminisztériumban kell vizsgálatot csinálni. Én biztos vagyok benne - és úgy gondolom, ezt az elmúlt tizenkét esztendő bizonyította -, hogy nem kerültek ki az elmúlt tizenkét esztendőben a nemzetbiztonsági szolgálatoktól iratok.
Képviselő úr említette, hogy amely nevek nyilvánosságra kerültek, ők főleg csak gazdasági tevékenységgel foglalkoztak - igen, mert ennek a csoportfőnökségnek nem tüntették el az iratait. Ez nem azt jelenti, hogy a másiknál nem voltak, hanem azokat az iratokat eltüntették. Mondok önnek egy példát: az egyiknél, akinek a nevét nyilvánosságra hozták - III/II-es, gazdasági tevékenységgel foglalkozik -, ott szerepel mellette, hogy átadták a III/I-esnek. Mit gondol, mennyi irat van a III/I-esnél erről a konkrét személyről, akiről szerepel, hogy átadták? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) Nulla oldal! Ezért csak a gazdasági élet szereplői szerepelnek ezen a listán.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem