DEMETER ERVIN

Teljes szövegű keresés

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Csak a reflektálás lehetőségével élve három apró észrevétel a kormánypárti képviselőtársam hozzászólásához, hogy van-e másik politikai elit. Meggyőződésem, hogy van és létezik másik politikai elit, ha nagyon szűken, a rendszerváltás idején is létezett más elit, értelmiségi elit. Örömmel tudom mondani önnek, képviselő úr, hogy jelenleg a megítélésem szerint egy igen vastag réteg, a közigazgatásban megtalálható komoly elit létezik, aki nem kapcsolódik semmilyen formában az egykori szocializmushoz, nem kerülhetett állambiztonsági szolgálatokkal kapcsolatba. Bár sokszor én is látom ennek a gondolkodásnak a visszaköszönését a jelenlegi kormány személyzeti politikájában; valóban úgy gondolja, hogy nincs más, mint a pártállami elit.
Ami azt a felvetését illeti, hogy az SZDSZ leplezte le a titkosszolgálatokat, ezzel kapcsolatban azért vannak fenntartásaim, meg magával az egész Duna-gate üggyel kapcsolatban vannak fenntartásaim. Nekem azért olyan érzésem is van sok minden mellett, hogy ez többek között a későbbi iratmegsemmisítést legalizálta; azt is megkockáztatom, hogy az MSZP belső harcainak áldozatául esett, eshetett az akkori belügyminiszter, tehát egyéb tényezők is szerepet játszottak.
Ami pedig azt a visszatérő kérdést illeti, hogy mikor került elfogadásra az ügynöktörvény - valóban későn. De jól értem, akkor önök - minden alapot feltételezve és joggal - azt mondják, hogy annyi embert építettek be a demokratikus pártokba, hogy a demokratikusan választott kormány működését megakadályozta? Ugye, ezt mondják, tisztelt képviselőtársaim?
Én ezzel egyetértek, csak ha ennek a felelősét keressük, akkor nem a jelenlegi ellenzék soraiban kell keresni, hanem ennek azok a politikai vezetők a felelősei, akik működtették akkor a politikai rendőrséget.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem