DR. SZENTGYÖRGYVÖLGYI PÉTER

Teljes szövegű keresés

DR. SZENTGYÖRGYVÖLGYI PÉTER
DR. SZENTGYÖRGYVÖLGYI PÉTER (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Bíróság! (Derültség. - Közbeszólás az MSZP soraiból: Nem ott vagyunk!) Bocsánat, elnézést. A Pest Megyei Bíróság épületének rekonstrukciója valóban egy érdekes téma, de nem így van, ahogy képviselő úr elmondta. Ez egy új épület. Az új épület valóban kicsinek mutatkozik, egyébként építészetileg egy rossz épület, számtalan ki nem használt terület van benne.
Megindult nem 2001-ben, már jóval előbb egy tervezési folyamat, és igenis arra is kell pénzt kiadni. Ez a tervezési folyamat háromlépcsős. Először is abból indul ki, hogy hogyan lehet ezeket az üres, ki nem használt területeket bevonni a bíróság vérkeringésébe, ami azért is szükséges, mert utána lépcsőzetesen építenek hozzá még két részt, amely szervesen össze fog függeni magával az eredeti épülettel. Ám akkor, amikor ez az építkezés történik, mégiscsak meg kell majd szüntetni a jelenlegi épületnek bizonyos funkcionális részeit, amit majd ott, az új kialakított területeken lehet elvégezni. Ez egy hosszú folyamat, tehát én nem azt mondtam, hogy befejeződött 2002-ben, hanem folyamatban van. És nem 2001-ben volt folyamatban, hanem ez már a korábbi évben is folyamatban volt, mert hiszen a tervezési költségek, egyéb, különböző tanulmányok önmagukban is pénzbe kerülnek.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem