DR. LAMPERTH MÓNIKA

Teljes szövegű keresés

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Bár Répássy képviselő úr azt kiabálja nekem, hogy akkor inkább nem kell a válasz (Dr. Répássy Róbert: Így van!), én mégiscsak válaszolni fogok, mert a kormány tagjai (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Lényegre!), szemben az önök gyakorlatával, jogkövetők (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Félrebeszélsz! - Folyamatos zaj.), és engem arra kötelez a Házszabály, hogy válaszoljak az interpellációkra. (Közbekiáltások a Fidesz padsoraiból: Lényeget! Lényegre! Halljuk a választ!)
Tisztelt Képviselő Úr! Mindenekelőtt szeretném tisztázni, hogy közpénzek felhasználása tekintetében nem teszünk semmilyen különbséget sem a szocialista, sem más párthoz tartozó tisztségviselők vagy polgármesterek, vagy polgármesterjelöltek között. Lássuk a tényeket!
A Szocialista Párt helyi szervezete valóban, augusztus 20-án egész napos rendezvényt tartott az interpellációban jelölt helyszínen, amely az előre tervezett kis tűzijátékkal zárult. A rendezvényt az MSZP finanszírozta. Az önkormányzati rendezvényre vagy önkormányzati tűzijátékra nem került sor. Közpénz felhasználása tehát nem történt meg sem önkormányzati, sem állami keretből. Ez azért sem lett volna lehetséges, mert a benyújtott önkormányzati pályázat nem részesült támogatásban.
A tények ismeretében tehát a képviselő úr interpellációjára a következőket válaszolom. Mindaz, amit az elmúlt időszakban, az elmúlt hetekben a Fidesz Kőbányán tett Andó Sándor személyével kapcsolatban, ez az önkormányzati választási kampány részeként a szocialista polgármesterjelölt elleni támadásnak minősíthető. (Zaj a Fidesz padsoraiból.)
Tisztelt Képviselő Úr! Én őszintén sajnálom, hogy a Fidesz még mindig nem vonta le a megfelelő következtetéseket, hogy a negatív kampány a nem remélt eredményt hozza (Zaj a Fidesz padsoraiból.), és azt még inkább sajnálom, hogy az Országgyűlésbe, az Országház falai közé kívánják hozni azt a helyi önkormányzati negatív kampányt, amely Kőbányán zajlik.
Tisztelt Képviselő Úr! Interpellációjában a Belügyminisztérium lépéseit firtató kérdéseire azt a választ adom, hogy ha egy pályázat megfelel a kiírás követelményeinek, a kiíró csak a pénzügyi elszámolás során végez ellenőrzést; így lett volna ez ebben az esetben is, ha a pályázat támogatást nyert volna. De mint az előbb említettem, ez a pályázat nem kapott támogatást, egyetlen fillér közpénz nem került felhasználásra.
Végül a képviselő úr utolsó kérdésére azt szeretném mondani, hogy arra a kérdésre, hogy Andó Sándor alkalmas-e polgármesterjelöltnek vagy sem, abszolút indifferens a belügyminiszter válasza. Ezt nem nekem kell megítélni, hanem a kőbányai választópolgároknak. Erre fog majd sor kerülni október 20-án.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem