ARNÓTH SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

ARNÓTH SÁNDOR
ARNÓTH SÁNDOR (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Egy banális megállapítással kezdem a mondanivalómat: szép ez az ország. Hál’ istennek ezt nemcsak mi, hanem vendégeink is tudják, akik itt töltik szabadságukat évről évre. Az idei szezon ugyan kicsit elmarad a várakozásoktól, de ez a fenti megállapítás valóságtartalmát nem változtatja meg.
Tudták ezt az elvtársi időkben is, amikor természetvédelmi területeinken pártüdülők, esetleg káderek, kádergyerekek panziói, szállodái épültek fel. (Moraj, derültség az MSZP soraiban.) Mert bár akkor is egyenlőek voltunk, azért csak voltak egyenlőbbek is. Későbbi sorsa is tanulságos ezeknek az épületeknek, ingatlanoknak. A hazai sajtó számos esetben számol be velük kapcsolatos nyomozásokról, bírósági eljárásokról, sőt néha ítéletekről is, valamint az ezek elleni szociálliberális tiltakozásokról, például a Kunos-üggyel kapcsolatban.
Most itt egy újabb gyöngyszem. 12 millió forintért adta el a Kincstárnak a tihanyi - egyébként volt MSZMP - üdülőnek a 202,4 millió forintért megvásárolt berendezését a Magyar Fejlesztési Bank. 12 a 202 ellen. Az eredeti ügyletet 1996. augusztus 7-én köttették az MFB vagyonkezelő cége, a Trezor Kft. és a tulajdonos, a Pretium Holding Rt. között. Az aláírók is ismertek: Huszty András és Vindics József. Ne találgassák! Ők is ismerték egymást, hiszen együtt voltak benne a Bizományi Kereskedőház Rt. igazgatótanácsában.
Az előbb említett ügyben igazán nagy értékek cseréltek gazdát. Csak példaként: 8 darab olajoshordó, 2 darab csőmetsző, 312 darab Magdaléna típusú konyharuha, vagy hasonló érték a 6 darab használt bidészifon (Derültség a Fidesz soraiban.) - van néhány műalkotás is. De mindezt akkori áron 202,4 millióért megvásárolni, enyhén szólva is orcátlanság.
De hogy még szebb legyen, ezt a vagyont évekig ott hagyták, ahol volt, ahol használták, bérleti díjról viszont nem szólt a fáma, nem fizettek. Az eredmény közismert: a mai áron számolva 400 milliós, de az akkori áron is legalább 190 milliós a károkozás.
Önök joggal hihetnék: ezután fejhullások következtek. De hát nem. A jól sikerült üzlet egyik aláírója, Huszty András nemrég a Malév igazgatója lett. Na hát erre mondhatjuk, hogy rendben van, fiúk, haverok, buli van - a hanta önökkel van. (Moraj az MSZP soraiban.)
Kérdezem tehát, kivárjuk-e az újabb nagyszerű adásvételt, vagy már előbb odaadjuk a pénzt az uraknak, hogy fáradniuk se kelljen. Kérdezem tehát, meddig kívánják folytatni azt a kinevezési gyakorlatot, hogy saját klientúrájukat helyezik (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) vezetői állásokba, bár előtte bebizonyosodott, hogy sem erkölcsileg, sem szakmailag nem állják meg a helyüket.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem