ELNÖK (dr. Harrach Péter)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Harrach Péter)
ELNÖK (dr. Harrach Péter): Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy tisztelettel köszöntsem a díszpáholyban helyet foglaló Valer Dorneanu urat, a Román Képviselőház elnökét és az általa vezetett delegáció tagjait. (Taps. - Valer Dorneanu és kísérete a díszpáholyban felállva köszöni meg a tapsot.)
Tisztelt Elnök Úr! Képviselő Urak! Bár, ha körülnézek, úgy veszem észre, hogy néhányan hiányoznak közülünk, de azért az egész parlamentnek az üdvözletét küldjük önnek, és magyarországi megbeszéléseikhez sok sikert kívánunk.
Tisztelt Országgyűlés! Mielőtt a vitát elnapolnám, egy bejelentést szeretnék tenni. A tegnapi ülésnap végén az elnök az 1956. évi forradalom és szabadságharc eseményeivel, valamint a Nagy Imre miniszterelnök mártírhalálával összefüggő történelmi ünnepnapok méltó megünnepléséről szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitáját úgy zárta le, hogy a benyújtott módosító javaslatokra figyelemmel szükség van a részletes vitára. Időközben megvizsgáltuk és megállapítottuk, hogy az előterjesztéshez módosító javaslatot senki nem nyújtott be, így részletes vitát nem kell tartanunk. A következő ülésünkön már a határozathozatalra kerül sor.
Tisztelt Országgyűlés! A két előterjesztés együttes általános vitáját elnapolom, folytatására a következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem