HERÉNYI KÁROLY

Teljes szövegű keresés

HERÉNYI KÁROLY
HERÉNYI KÁROLY (MDF): Köszönöm szépen. A kht. alakítása vagy megalapítása egy kísérlet volt arra, hogy ezt a problémakört, amely nemcsak Balatonfenyvesre jellemző, valahogy kezelni próbáljuk. Az előző, a polgári kormányzat idején jött létre ez a kht., és akkor a MÁV nyilván kormányzati támogatással és kormányzati szándékot megvalósítva, azt gondolom, másképpen vélekedett ennek a kisvasútnak a sorsáról, mint ahogy a mostani döntései ezt mutatni látszanak. Szó sem volt arról, hogy átmenetileg vagy ideiglenesen is szüneteltetni kellene a kisvasút működtetését, sőt, fejlesztésekről volt szó. Lehet, hogy nagyon kevés ember használja nap mint nap utazásra ezt a vasutat, de az idegenforgalom ez évi nagyon jelentős visszaesése, ami a Balaton-partot kiemelten és különösen sújtotta, arra világít rá, hogy bizony ezeket az értékeket meg kell menteni. Az önkormányzatok azért vállaltak szerepet ebben a kht.-ban, hogy a felmerülő költségekből részt vállaljanak.
Az együttműködés olyan fajtáját vagy olyan fokát hiányolom, amely a kht. szereplői között valami olyan (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) harmóniát hozna létre, amely a valós megoldást vetíti elénk. Én ezt hiányolom…

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem