RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Teljes szövegű keresés

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársaim! Még egyszer, röviden: nem nekünk kényelmetlen Nagy Imre. Nagy Imre baloldali volt, de a baloldal végezte ki, és nagyon sokan önök közül annak a pártnak voltak a tagjai felső szinten, vezetőségi tagjai, megyei vezetőségi tagjai, akik Nagy Imrét nem engedték eltemetni, nem engedték megünnepelni október 23-át. És azt lehet mondani, hogy ezen már túl vagyunk, csak látná a társadalom ezeket a világos és egyértelmű állásfoglalásokat az önök részéről. Nem látjuk, ezért látjuk álságosnak és farizeusnak ezt a beterjesztést.
És hadd mondjam el, hogy nem a Fidesz-MDF az, amelyik együtt indul az egyik megyében most például a Munkáspárttal, amely Kádár Jánosnak - aki egyébként, ahogy tudjuk, Nagy Imrét kivégeztette - szobrot kíván állítani. Önöknek ebben a kérdésben is egyértelműen kellene közölniük az álláspontjukat. Kivel értenek egyet? Nagy Imrével és Kádár Jánossal egyszerre nehéz. Nehéz a Kádár-korszak iránti nosztalgiát meglovagolni, és közben azt mondani, hogy Nagy Imrét mártírként tisztelem, de nem mondani ki azt, hogy elítélem Kádár Jánost, aki idehívta a szovjet csapatokat, és aki kivégeztette Nagy Imrét. És itt nem is csak Nagy Imréről, hanem rengeteg más emberről, több száz áldozatról van szó, akik ott fekszenek a 301-es parcellában és különböző magyarországi temetőkben.
Ezekben a kérdésekben önöknek egyértelműen kell fogalmazniuk, és ha egyértelműen fogalmaznak, akkor megvan a lehetőség arra, hogy konszenzus legyen. Sajnos csak pótlékokat csinálnak, beterjesztenek különböző emléknapokra, ünnepségekre törvénytervezeteket, de az egyértelmű állásfoglalás hiányzik. Ez az ellenzéknek a baja, tisztelt képviselőtársaim. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem