DR. SZABÓ ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Szeretném megnyugtatni Révész Máriusz képviselőtársamat: a kormánypárti frakciók nem kollektív pszichiáterként lépnek fel, és próbálják Medgyessy Péter frusztrációit eloszlatni. Szó sincs ilyesmiről. Ezen az alapon arról is hozhatnánk határozatot, hogy a magyar könyvnapokat ünnepeljük meg a parlamentben, mert gondolom, jelentős személyes átfedéssel, néhány ember a könyvnapokon is kiabált mindenfélét a miniszterelnöknek. Tehát, ha ez lenne a cél, akkor a könyvnapokat is itt kellene megülnünk.
Ami a rám való hivatkozását illeti, természetesen nem mondott igazat. Tessék nyugodtan visszanézni a jegyzőkönyvben, benne van! Én nem azt mondtam, hogy azok voltak a vétkesek, akik alacsony szinten együttműködtek; én azt mondtam, hogy pusztán az együttműködés senkit nem tett vétkessé, képviselő úr, az önök soraiban ülőket sem, meg a mi sorainkban ülőket sem. Az a kérdés, hogy mit tett valaki, nem az, hogy hogyan próbálta az életét élni, és adott esetben esetleg hasznára válni ennek a társadalomnak az elmúlt harminchárom vagy negyven vagy akárhány esztendőben.
Abban persze képviselő úrnak igaza van, hogy a jobboldalnak és a baloldalnak döntően más a Nagy Imréhez való viszonya. Ezt már egyszer elmondtam ebben a Házban: önöknek Nagy Imre egész egyszerűen hihetetlenül kényelmetlen. (Zaj, felzúdulás a Fidesz soraiban.) Kényelmetlen, mert baloldaliként ő, aki baloldaliként halt mártírhalált az elveiért, ő a legfőbb akadálya annak, hogy az ’56-os forradalmat önök, a jobboldal ki tudják sajátítani. Márpedig tizenhárom éve erre törekszenek.
Köszönöm szépen. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Nem sajátítottuk ki.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem