DR. SALAMON LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. SALAMON LÁSZLÓ
DR. SALAMON LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Nem akarom elrontani ezt a vitát, de szeretném valamire felhívni a figyelmüket, amiről eddig megfeledkeztünk. A Házszabály 23. §-a a házbizottság hatáskörei között a következőt állapítja meg a h) pontban: “Állást foglal a nemzetközi kapcsolatok szervezésére vonatkozó ügyekben, előkészíti az ünnepi eseményeket”. Nekem az az álláspontom, hogy ez a megfogalmazás az összes ünneplési lehetőséget a maga konkrét meghatározásában a házbizottság hatáskörébe adja, és véleményem szerint mindenféle országgyűlési határozat, amely ennél többet akar mondani, felesleges, egyébként féloldalú is. Ennek a határozatnak - több felszólalásból kiderült - ez a problémája, hogy bizonyos ünnepeket megnevez, bizonyosokat nem, lobogókról beszél, de nem írja le. Miért kell ezt bonyolítani? Teljesen természetes, hogy a Magyar Országgyűlés megünnepli azokat az alkalmakat, amelyek ünneplésre méltók. Ezt akarjuk valamennyien, és egyetértünk valamennyien abban, hogy ez legyen így. Egyébiránt ez eddig is így volt.
Tehát nem kell mit csinálni; ha valamilyen alkalmat meg akarunk ünnepelni, akkor a házbizottságban ezt elő kell hozni, és meggyőződésem, hogy ebben létre fog jönni a konszenzus. Egyébként egy másik házszabályi rendelkezés is azt mondja, hogy a házbizottság a döntését egyhangúlag hozza és az összes frakcióvezető igenlő szavazatával. Tehát nem egészen értem, hogy mire való ez a határozat, és hogy miről vitatkozunk egyáltalán. Azt gondolom, nyugodjunk meg abban, hogy a Házszabály ezt tökéletesen szabályozza. Nem fog beférni a kétpercesembe, de normál felszólalásban el fogom mondani, hogy milyen jogi nehézségei vannak a lobogók meghatározásának, a végső konklúziómat azonban még egyszer elmondom. Ennél jobban ezt nem lehet szabályozni, mint ahogy a Házszabályban van. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Kellően rugalmas és teljes értékű.
Köszönöm a lehetőséget. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem