DR. BALSAI ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. BALSAI ISTVÁN
DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Azt hittem, azért kér szót Szabó Zoltán képviselő úr, hogy arra a kérdésemre adjon választ, hogy vajon miért nem tartja fontosnak március 15-e, augusztus 20-a, vízkereszt, húsvét, mindenszentek, halottak napja és így tovább, nagy társadalmi elfogadottságú események parlamenti képviselők általi megünneplését. Ehelyett a szokásos sértegetésébe bocsátkozott. Ezzel nem kívánok foglalkozni. Ellenben Göndör István képviselő úr elmondta a lényeget. Kár, hogy nincs itt, de majd elolvassa a jegyzőkönyvben. Ő azt mondta, hogy azért kell ennek a jogszabálynak, országgyűlési határozatnak megszületnie, mert sokan intoleránsak voltak a közelmúltban, és nem tudták elviselni, hogy egyes személyek is elzarándokoltak állami protokoll révén vagy pártszínekben olyan helyszínekre, ahol olyan dolgokat kívántak megünnepelni vagy olyanról megemlékezni, amelyre nem voltak egyesek szerint teljesen legitimek.
Nos tehát elmondta Göndör István képviselő úr, hogy miért is ülünk itt ezen kései órában. Hogy ne kerüljön még egyszer sor arra, hogy a Magyar Köztársaság miniszterelnökének vagy nem szabad elmennie egyes helyszínekre, mert például karhatalmistaként az ’56-os forradalom és szabadságharc vérbe fojtását követő diktatúra első számú kiszolgálója volt, vagy pedig ennek az utódpártnak a miniszterelnök-jelöltjeként néhány keresetlen megjegyzést végig kellett hallgatnia. Ezt nem tudjuk támogatni, tisztelt képviselőtársaim. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem