ÉKES JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (MDF): Köszönöm, elnök úr, a szót. Tudom, hogy az MDF-frakciónak nagyon kevés az ideje, és ezt kellőképpen szeretném kihasználni. Elhangzott a miniszter úr és az államtitkár úr részéről is, hogy merre tart az ország. Talán nem általánosságokat kellett volna megfogalmazni, államtitkár úr, hanem valóban azt, hogy öt-tíz éves távlatban ennek az országnak merre kell tartania.
Szeretném hasonlóképpen Csillag miniszter úrnak is mondani, hiszen az expozéjában tulajdonképpen az ellenzéki oldalt próbálta meg kellőképpen kioktatni: számomra rettentő fontos lett volna, ha Magyarország adott esetben a szolgáltatóiparát nem privatizálja tovább, sőt mi több, az eddig privatizált szolgáltatói szektort megpróbálja valami úton-módon visszaszerezni, hiszen ez nagymértékben befolyásolja Magyarország gazdasági életét, sőt mi több, az állampolgárokra is nagyon kemény hatással van.
Nagyon fontos lett volna az is, hogy a kis- és középvállalkozások támogatási rendszere hogy fog alakulni. Nagyon fontos lett volna, és bízom benne, hogy Baráth Etele képviselőtársam a hozzászólásában majd a régiók kérdéséről fog beszélni, hiszen ezek a legfontosabb kérdések az uniós csatlakozással kapcsolatban, tulajdonképpen az ország jövőjével kapcsolatban ezek a legfontosabb kérdések.
Elvárható lett volna, hogy öt-tíz éves távlatban valóban megfogalmazódjon, hogy ez az ország vagy egyáltalán a mai kormány mit képzel annak érdekében, hogy a magyar társadalom az uniós csatlakozással kapcsolatban mire várhat, mire számíthat; és abból esetleg milyen eredményességgel tud olyan lépéseket végrehajtani, amelyek kapcsán a magyar társadalom nem vesztesként kerül be az Európai Unióba, hanem adott esetben egyfajta nyertesként is be tud kerülni.
Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem