DR. ÁDER JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. ÁDER JÁNOS
DR. ÁDER JÁNOS (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Az a szokás a politikai viták megtartása során, hogy a levezető elnök megkérdezi végig a frakciókat, kívánnak-e szólni a rendelkezésükre álló időkeret terhére. Úgy tudom, hogy a Fidesz-frakciónak még van ideje, tehát ennek keretére kívánom röviden a vita tapasztalatait összegezni.
Lassan öt órája ülünk itt, öt órája folyik ez a politikai vita. Ennek a politikai vitának az a tapasztalata, hogy önök egyetlenegy kérdésre sem válaszoltak. Nem válaszoltak azokra a kérdéseinkre, amelyek azt próbálták kideríteni, arra keresték a választ, hogy önök miért csapták be, miért csapják be a választóikat. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Nem csaptuk be!)
Nem válaszoltak arra a kérdésre, hogy miért nem teljesítik választási ígéreteiket.
Nem válaszoltak arra a kérdésre, hogy miért is nem lesz ingyenes a tankönyv 2006-ig sem az általános iskolásoknak, minden általános iskolásnak.
Nem válaszoltak arra a kérdésre sem, hogy választási ígéreteikkel ellentétben miért emelik mégis a lakossági gáz árát.
Nem válaszoltak arra a kérdésre sem, hogy ígéreteikkel szemben miért nem csökkentik az adókat.
Arra a kérdésre sem válaszoltak, hogy miért csapnak be 950 ezer vállalkozót.
Arra sem válaszoltak - pedig a gazdasági miniszter egy jó darabig itt üldögélt -, hogy miért nem építik meg, 2006-ig sem fogják megépíteni azt a 800 kilométernyi autópályát és autóutat, amit a választási kampányukban megígértek. Miért van az, hogy a Gazdasági Minisztérium terveiben, a C-változatban már csak 59 kilométer autópálya szerepel négy év alatt? (Szalay Gábor: Tévedés! Totális tévedés!) Nem totális tévedés (Szalay Gábor: De totális tévedés!), nálunk vannak a dokumentumok, államtitkár úr, úgyhogy ha esetleg szót kér, majd lehet, hogy még lesz ideje rá, hogy válaszoljon. (Szalay Gábor: Nincs idő.) Hát ha nincs, akkor majd elmondhatja más fórumokon.
Arra a kérdésre sem válaszoltak, hogy miért szüntették meg a szocialistákhoz közel álló gyanúsítottakkal szembeni büntetőeljárásokat.
Arra a kérdésre sem válaszoltak, hogy miért folytatnak továbbra is újabb és újabb személyekkel szemben törvénytelen rendőri eszközökkel politikai hajtóvadászatot - a politikai ellenfeleikkel szemben. Miért?
Arra sem válaszoltak, hogy miért a haverjaikat juttatják több milliárdos megrendelésekhez.
Arra a kérdésre sem válaszoltak, hogy miért nem fizetik ki az árvízkárosultaknak teljeskörűen az őket megillető kártérítést, pedig kongresszusukon ez év tavaszán, januárban még egy határozatot fogadtak el, amelyben felszólították a polgári kormányt, hogy teljeskörűen fizesse ki minden árvízkárosultnak egyébként a kárát.
Nem kaptunk választ arra a kérdésre sem - pedig több alkalommal nekirugaszkodtunk, próbáltuk önöket ilyen értelemben helyzetbe hozni és választ kapni a kérdésünkre -, hogy milyen módon is kívánják a magyar gazdák helyzetét javítani, milyen módon kívánják a kis- és középvállalkozók helyzetét javítani, milyen módon kívánnak abban a politikai megállapodásban vállalt kötelezettségüknek eleget tenni, hogy a kis- és középvállalkozók, a magyar gazdák versenyképességét még az uniós csatlakozás előtt javítani kell.
Nos, ezekre a kérdésekre egyetlenegyre sem adtak önök semmilyen választ, nemhogy érdemit - semmilyen választ. Öt óra eltelt, és ezek a kérdések továbbra is itt vannak előttünk, érdemi válasz nélkül. Nem nagyon tudok másra gondolni, mint hogy önök azért lapítanak itt, a parlamentben, és azért nem válaszolnak ezekre a kérdésekre, mert szeretnék túlélni az október 20-áig hátralévő időt, aztán majd az önkormányzati választások után - utánam az özönvíz! felkiáltással - lesz, ami lesz, és ezekre a kérdésekre meg fogjuk kapni a választ a költségvetés előterjesztésekor, és nagyon-nagyon sok embert, nagyon-nagyon sok választópolgárt keserű csalódás fog érni. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem