TÁLLAI ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársam! Én a bt. tulajdonosi körére nem tértem ki, de ha akarja, kitérek. Tehát a férj az egyéni vállalkozó, a feleség meg a gyermeke a bt.-tag. És ezzel lezártuk a dolgot, jó?
De akkor, ha megengedi, elmondok még egy adótanácsot. A következővel fordul hozzám egy ember: azt mondja, hogy neki van egy jó munkahelye, több százezer forint a fizetése, és a főnökei állandóan nyaggatják, hogy mégiscsak borzasztó, hogy mennyi szja-t és mennyi tb-t kell utánad fizetni. Légy szíves, adjál valamilyen ötletet, megoldást, hogy mit csináljak azon a munkahelyen. Én a következőt mondom neki: ha van a családodban vállalkozás, amelyben te esetleg még tag is vagy, vagy netán egyéni vállalkozásod van, akkor beszéld meg a főnökeiddel, hogy a munkabéredet fizessék neked vállalkozóként és választ az evát, és onnantól kezdve mindenki jól jár, meg tudsz egyezni a munkáltatóddal, csökkennek a közterhek, te is jól jársz, mert kedvezményesen tudsz adózni. A könyveléssel nem kell foglalkoznod, mert ez egy olyan rendszer, amelyben semmit nem kell csinálni, csak gyűjteni kell az adóbevallást. Tehát így jár az a személy, aki azért fordul hozzám, mert a munkahelyén a főnöke panaszkodik, hogy sok a tb-járulék költsége.
Aztán a következő vállalkozó azt mondja, hogy képzeld már, hogy jártam, jó lenne ezt az evát választani, de nem tudom ezeket a lehetőségeket kihasználni, mit csináljak. Kedves barátom, alakíts a mai napon egy céget, várd ki a 2003-as évet, 2004. január 1-jén annyi számlát adhatsz az evából, amennyit csak akarsz, ez már nem két év, ez már csak egy év. Ha bízol abban, hogy még akkor is a szocialisták fognak kormányozni, egész biztos, hogy 2004 januárjában már ezt a céget működtetheted az eva alatt. Higgyék el, nagyon jól fog járni, de az állam nem, uraim!
Még lesz tanácsadás. (Szórványos taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem