GÖNDÖR ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Változatlanul fönntartom, és most is azt mondom, államtitkár úr - ezt ugyan a képviselőtársának címeztem akkor -, hogy az, aki fiktív számlát bocsát ki, számomra nem tisztességes szabályok szerint játszik. Sőt, bűncselekményt követ el, mert tudatosan adót akar csalni. Tehát olyanokra, akik ilyet elkövetnek, a törvényt nem lehet megcsinálni. És ebben a törvényben - úgy, ahogy mondta Molnár Albert - a 4. § erről szól. Minden egyes tétele erről szól, hogy a bevételről bizonylatot kell kiállítani. Mi minősül bizonylatnak? Márpedig ezt a bizonylatot valahol azért állítják ki, mert valaki valamilyen tevékenységet elvégzett. Minden más esetben ez simli. Nem akarom nevesíteni azokat a vállalkozókat, akik ellen hadakoztunk négy évig, és milliárdokat tettek ebből zsebre. Bízom abban, hogy az igazságszolgáltatás őket most utol fogja érni, és akkor mindenki számára világos lesz, hogy mit jelent az, ha valaki nem bocsát ki számlát, vagy nem megfelelő számlát bocsát ki; nincs megfelelő ellenérték. Erről beszéltem.
Önök viszont csak arról beszélnek, akik tisztességtelenül fociznak a pályán. Erre nincs más szabály, mint egy olyan szabály, ami alapján meg lehet őket büntetni, ami alapján el lehet őket marasztalni. Erre csak ez van. És azt gondolom, hogy ezt meg nem az adótörvényben kell szabályozni.
Talán még belefér két másodperc. A társadalombiztosítás is szóba jött; Font úr kérdezte, hogy hogyan becsülik ezt meg. Ha valaki élő vállalkozóval vagy vállalkozással találkozott, az tudja, hogy mindenki készít magának valamilyen tervet a következő évre.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem