VÁRI GYULA

Teljes szövegű keresés

VÁRI GYULA
VÁRI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Kormányunk programja a "honvédelem" címszó alatt, amit a figyelmébe szeretnék ajánlani egy-két ellenzéki politikusnak is, arról ír, hogy a NATO-taggá válás még nem hozta meg a kívánatos minőségi fordulatot. A hadsereg állapota javulás helyett tovább romlott.
A honvédelem kérdése összetett nemzeti ügy, úgy gondolom, ebben mindannyian, jobb- és baloldal is egyet kell hogy értsünk. Mégis azt kell tapasztaljuk napjainkban, sőt a mai napon is, hogy erős ellenzéki kritikával illetik a Magyar Honvédség állapotát, képességeit, pedig akik biztonságpolitikával, a honvédelem kérdésével foglalkoznak, látnak eredményeket is.
A szakma - és itt ki kell hangsúlyoznom a szakmát - előtt érzékelhető, hogy a fejlődés, a változás korszakát éljük. Széles közvélemény előtt zajlottak az új honvédelmi vezetés által lebonyolított katonai gyakorlatok, hogy egyet kiemeljek, a Szablya 2002, amelyen mind a légierő, mind a szárazföld köteléke jól hajtotta végre a feladatát. A cél egy modern, képesség alapú haderő kialakítása.
Az Országgyűlésnek - amelynek, úgy gondolom, tagja a konstruktív ellenzék is - mint a civil kontroll egyik legjelentősebb fórumának, látnia kell a fejlődés irányát, a fő mozgatóerőket. Ezért kérdezem a miniszter urat, ön úgy gondolja-e, megfelelő ütemben halad-e a magyar modern haderő személyi és tárgyi feltételeinek a kialakítása.
Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem