JUHÁSZ FERENC

Teljes szövegű keresés

JUHÁSZ FERENC
JUHÁSZ FERENC honvédelmi miniszter: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Kedves Képviselőtársaim! Megmondom őszintén önnek, azért örülök a kérdése egyik fél mondatának, mert rávilágíthatok arra, hogy a változás eredménye az, tisztelt hölgyeim és uraim, hogy például van olyan, hogy gyakorlat. A hadseregben bizonyos dolgokat meg kell tanulni, össze kell hogy szokjanak az emberek, az eszközöket meg kell tanulni használni, ez alapvetően fontos feladat, és bizony nem tudom, be tudott-e számolni az előző négy évben a honvédelmi miniszter arról, hogy egy fél év alatt csináltak három-négy gyakorlatot.
(12.20)
Nem az én kedvemért, hanem azért, hogy a katona pontosan tudja, hogy az az eszköz, amit a kezében tart, mire való, mire használható, hogy pontosan tudja és értékelje és érezze, hogy az egy fegyver, hogy ne valami mást higgyen erről, és hogy az ország is pontosan tudja, hogy körülbelül milyen képességekkel rendelkezünk. (Font Sándor közbeszól.) Azt hiszem, hogy a Honvédelmi Minisztérium legfőbb filozófiája az, tisztelt képviselő úr, hogy transzparens legyen; transzparens, átlátható, nyomon követhető, hogy ön is és bármelyik képviselőtársam pontosan tudja, hogy mi és miért történik. Ennek megfelelően az elmúlt időszakban a lépéseinket mindig nyilvánvalóvá tettük, mint ahogy most is ezt csináljuk.
Igen, ha a konkrét kérdésre válaszolni szeretnék, akkor azt remélem, hogy jó úton haladunk a profi haderő kialakításának területén. Igen, azt remélem, hogy a szemközt már eltűnt képviselő kollégám támogatásával is meg tudjuk szervezni az önkéntes profi haderőt, amelynek természetesen már most vannak konkrét lépései. Mert ha mi azt akarjuk elérni, hogy a fiatalok inkább otthon maradjanak, tanuljanak, dolgozzanak, segítsék a családot, és a napi élettel foglalkozzanak, ne pedig hat hónapos átnevelő táborban vegyenek részt, akkor már most el kell kezdeni a konkrét lépéseket, példának okáért a laktanya-felújítási programot, a bérhelyzet rendbetételét, a fegyverzet átalakítását, és még sorolhatnám. Ezeket - már amit az elmúlt hat hónap, mert még egyszer mondom, itt azért mégiscsak hat hónapról van szó, megengedett - mind sorban megtettük, és hála istennek meg is fogjuk tenni, részint azért, mert a kormányban a kollégáim ehhez nagy támogatást adnak.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem