DR. DORKOTA LAJOS

Teljes szövegű keresés

DR. DORKOTA LAJOS
DR. DORKOTA LAJOS (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A polgári kormány korábban úgy döntött, állami tulajdonban marad a Dunaferr Részvénytársaság. Ezzel a cég közel 9 ezer munkavállalója, családja és a beszállítók, ez mintegy 120 ezer ember, biztos megélhetését garantálta. 1998 és 2002 között nem történt létszámleépítés a Dunaferrnél. Ebben az évben 11 százalékos bérfejlesztést valósítottak meg. Elkezdődtek az elmaradhatatlan fejlesztések. A kollektív szerződésben a munkavállalókat megillető jogokat biztosította a cég vezetése és a kormány.
A Medgyessy-kormány ezzel szemben bejelentette: a cég privatizációját támogatja, és azt az elmúlt hónapokban erőltette. A kormányfő kérésére elkészült szakértői anyagok jelentős létszámleépítésről, életszínvonal-csökkentésről szólnak. Előrebocsátom, ezeket az anyagokat baloldali szakértők készítették, tehát állításaimat dokumentumokkal tudom alátámasztani. A hozzáértők szerint 3-4 ezer munkahely megszűnik, ennyi munkavállaló elbocsátására kerülhet sor.
Az Orbán-kormány 2003-ban tervezte a dunaújvárosi híd, valamint a 6. számú gyorsforgalmi út építését. Ez az új kormány életbelépése után a bizonytalan jövőbe csúszott. A város és környéke polgárai aggódnak munkahelyükért és a jövőjükért.
A kérdéseim a következők volnának, tisztelt államtitkár úr. Mennyi munkahely szűnik meg a Dunaferrnél, hány beszállító jelenthet csődöt a várható privatizáció miatt? Második kérdésem: mit jelent munkahelyi számokban Medgyessy Péter "a versenyképes létszám marad" kifejezése?
Várom sokakkal együtt válaszát. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem