BURÁNY SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR pénzügyminisztériumi államtitkár: Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársam! A Dunaferr cégcsoport jelenleg kritikus gazdálkodási és pénzügyi helyzetben van. Meg kell jegyeznem, hogy ezért a kritikus helyzetért nem a Medgyessy-kormányt terheli a felelősség. Nyilván senki nem gondolja, hogy néhány hónap alatt került ez a nagy cég ennyire kritikus gazdasági, pénzügyi helyzetbe. Ezért szükségessé vált egy stabilizációs és fejlesztési program kidolgozása. A társaság vezetése és az ÁPV Rt. részéről meghozható intézkedésen túlmenően kormányzati döntések meghozatalára is szükség van. Ez folyamatban van. A kormány még ebben az évben át kívánja tekinteni a társaság érdekében szükséges intézkedéseket.
A válságkezelés szociális és regionális oldalról kiegyensúlyozott végrehajtása megítélésünk szerint reálisan elérhető cél. Egy ilyen programmal elérhető, hogy munkahelyteremtést is megvalósíthatunk amellett, hogy természetesen a Dunaferr gazdálkodását racionalizálni kell. Ennek a programnak természetesen feltételei vannak, többek közt az egyik feltétel egy nemzetközi színvonalú foglalkoztatási társaság beindítása, amelynek működése állami, esetleg EU-s forrást is igényel. De egy ilyen program segítségével a kormányzati célon túlmenően a régióban mintegy 2500 új munkahely megteremtését is elő tudjuk segíteni, és mindez aktívan hozzájárulhat a Dunaferr stabilizációs programja kapcsán felszabaduló munkaerő felszívásához, illetve a térség hosszú távú gazdasági perspektívájának fellendítéséhez.
Kérem válaszom elfogadását. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem