BALOGH LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

BALOGH LÁSZLÓ
BALOGH LÁSZLÓ (MDF): Köszönöm szépen a szót. Kedves kormánypárti Képviselőtársaim! El kéne már dönteni, hogy mi a probléma. Két hete vitatkozunk a Rádió, a televíziók és most az ORTT beszámolóiról. Önök azt mondták két héten keresztül, hogy a televíziók és a Rádió beszámolóival érdemben nem is foglalkoznak, egy probléma van, hogy nem volt meg a testület, csonka kuratóriumok voltak, ez elegendő ok arra - bár végezték a dolgukat jól és szépen -, hogy elutasítsák a beszámolót. Itt viszont - minő véletlen! - a testület teljesen törvényes, végezte a munkáját, itt más a probléma. Nem tudjuk még, hogy mi a probléma, egyelőre azt látjuk, önök úgy közelítenek a beszámolókhoz, hogy az is probléma, ha van sapkája, az is probléma, ha nincs sapkája. Tessék eldönteni, kormánypárti képviselők, hogy legalább egységesen, egy napon egyforma érvrendszert használjanak, hogy most mi a probléma, van sapkája az ORTT beszámolójának, vagy nincs sapkája az ORTT beszámolójának.
Az önök üzenete egyértelmű: mindent, amit nem az önök vezette kormány alatt döntött, azt nem kell elfogadni. Arra kérem önöket, hogy gondolják meg, legalább a saját véleményükhöz ragaszkodjanak következetesen, s legalább az ORTT előterjesztését fogadják el, hisz itt minden törvényes volt, még az önök fölfogása alapján is törvényes volt. Hogy nem értenek egyet az ORTT minden döntésével - megsúgom önöknek, én sem értek egyet az ORTT minden döntésével. Ennek ellenére következetesen csak azt vizsgálhatom, amit a médiatörvény lehetővé tesz számomra, és csak azt teszi lehetővé, hogy törvényes volt-e, volt-e törvényi akadálya vagy problémája. Én úgy ítélem meg, hogy nem, és így elfogadásra ajánlom.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem