HERÉNYI KÁROLY

Teljes szövegű keresés

HERÉNYI KÁROLY
HERÉNYI KÁROLY (MDF): Köszönöm szépen az államtitkár úr válaszát. Természetesen itt nem egy egyedi jelenségről van csak szó, hanem arról, hogy az állam mint tulajdonos megfelelő gondossággal jár-e el akkor, amikor szerződést köt, különösen ilyen hosszú időre, negyven esztendőre. A szerződésben vajon kiköti-e, hogy a bérlőnek vagy üzemeltetőnek milyen közösen elfogadott fejlesztési feladatoknak szükséges eleget tennie?
Azt gondolom, ennek az esetnek a példája nyomán gyakorlattá kellene válnia, hogy amikor tartósan állami tulajdonban maradó ingatlanokat, nemzeti értékeinket ilyen hosszú távú üzemeltetési és bérleti szerződésbe adjuk, akkor pontosan határozzuk meg, hogy mit várunk el az üzemeltetőtől, mit várunk el a működtetőtől. A Citadella ugyanis egy egyedüli és megismételhetetlen produkció, ennek az egységnek a fejlesztése, idegenforgalmi, nemzeti kulturális örökségbéli mivoltának fejlesztése, azt hiszem, alapvetően állami feladat, mindnyájunk feladata és közös felelőssége.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem