BALSAY ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! A polgári kormány idején hét régió, tizenegy megye és közel száztíz kistérség elhatározta, hogy az M8-M4 belső körgyűrűjét létrehozza autóút- és autópálya-jellemzőkkel, a dunaújvárosi Duna-híd megépítésével egyidejűleg.
A TINA-úthálózat, amely nemzetközi úthálózatot jelent, jelentős szerepet tölt be az interregionális fejlesztésekben, Észak és Dél különböző fejlettségű térségei logisztikai összeköttetésének kialakításával, a munkahelybővülésben és nem utolsósorban a környezeti károk csökkentésében.
A nemzeti fejlesztési terv megismétli a polgári kormány közlekedéshálózat-fejlesztéssel kapcsolatos programját. Budapest, valamint Kelet- és Nyugat-Magyarország összeköttetésének érdekében szükség van egy belső, egész Magyarországot átszelő, kelet-nyugat irányú tengelyre és a dunaújvárosi hídra.
Tisztelt Miniszter Úr! A költségvetés áttekintésekor aggódva nem látjuk a négyéves kormányprogramban, sőt, a TINA-úthálózat felvétele is kétséges, így annak, még a dunaújvárosi hídnak is az előcsatlakozási alapokból való támogatottsága bizonytalan.
Mit kíván tenni a minisztérium annak érdekében, hogy ez a rendkívül fontos híd és az út a következő négy évben megvalósuljon, elkezdődjön? Miért szorul háttérbe megannyi, e célból kialakított kistérségi, megyei és regionális program? Nem gondolja-e miniszter úr, hogy egy egységes európai úthálózat kialakításában kell gondolkodnunk, amelynek első lépéseként a sugaras úthálózat-szerkezetet gyűrűs vagy vegyes szerkezetűre kell fejlesztenünk, nem utolsósorban az osztrák környezet- és természetvédők mintájára ismét fel kell használnunk ezeket a belső gyűrűket, és esetleg a határon túlra szorult közlekedési hálózatok kapacitását?
Várom szíves válaszát. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem