DR. HILLER ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. HILLER ISTVÁN
DR. HILLER ISTVÁN oktatási minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! A mi nemzetünk történetében számos mód volt már arra, hogy megpróbáljuk mi Európával így vagy úgy elhitetni, hogy ők tanuljanak meg magyarul, ez a honfoglalás kora óta így megy; azt gondolom, hogy érdemes lenne konszenzussal ezen változtatni.
Arról én nem tehetek, hogy a mi édes anyanyelvünk nem terjedt el Európában, arra viszont tisztelettel felhívom a figyelmét, hogy Finnországban az 1960-as évek elején elindult egy hasonló nyelvprogram - akkor a finn felnőtt lakosság 18 százaléka tudott idegen nyelven. A '90-es évek közepére a finn felnőtt lakosság 82 százaléka beszél használható módon idegen nyelven, és a finn munkaerő versenyképessége legalább ilyen arányban nő.
Azt is szeretném tehát elmondani, hogy egy olyan programról van szó, amely nem egy év, sőt nem is négy év alatt nyeri el igazi értelmét - vannak olyan területek a politikában, és az oktatásügy ilyen, amelyekben választási ciklusokon, politikai ciklusokon átívelő gondolkodásmódra van szükség. Én egy ilyesfajta gondolkodásmódhoz kérem szépen (Az elnök jelzi az idő leteltét.) az ön támogatását is.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem