BURÁNY SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Kedves Képviselőtársam! Tisztelt Országgyűlés! Nyitott kapukat dönget ezzel a kérdésével, szándékaink találkoznak. Való igaz, ahogy ön is említette, jelenleg egy kormányhatározat biztosítja, hogy a tömegközlekedési eszközök - pontosabban a MÁV Rt. és a GYSEV Rt. - megkapják azokat a kiegészítéseket és támogatásokat, ami lehetővé teszi, hogy a Parlamentben a Szent Koronát ingyen látogathassák.
Az ön előtt fekvő költségvetési törvény erre megteremti a lehetőséget. Hadd segítsek és hívjam fel a figyelmét arra, hogy a törvényjavaslatban az erre vonatkozó utalást a 102. § (1/b) bekezdésében találja meg. Ez ad lehetőséget arra, hogy a kormány 2003-ban rendeletben állapítsa meg a gazdálkodó szervezetek egyedi termelési támogatását, pontosan úgy, ahogy azt a tavaly december 27-ei kormányhatározat is tartalmazta. A költségvetési törvény erre a szükséges forrásokat biztosítja. Jelenleg folyik ennek a határozatnak az egyeztetése az érintettekkel.
Úgyhogy azt kérem öntől, tekintettel arra, hogy ennek a kormányhatározatnak az anyagi fedezetét a költségvetési törvény teremti majd meg, egyetértve az ön törekvésével, ön is értsen egyet szándékainkkal, és szavazza majd meg a költségvetési törvényt.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem