KUNCZE GÁBOR

Teljes szövegű keresés

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR (SZDSZ): ...csak nem tudják, hogy gombnyomással szokás megtenni.
Vagy, kedves képviselőtársaim (Zaj. - Az elnök csenget.), emlékeznek-e önök arra az elmúlt négy évből, hogy ellenzéki kezdeményezésű vizsgálóbizottság megalakult volna? Vagy hadd hívjam fel a figyelmüket... (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Tárgyra!) A tárgy, kedves képviselőtársaim, az, ahogy önök négy éven keresztül a többségükkel a parlamentben visszaéltek.
Vagy hadd kérdezzem meg, hogy miért nem merült fel ez a téma 2001-ben. A válasz pedig az, azért, mert önök - egyébként az államháztartási törvénnyel is ellentétesen - kétéves költségvetésre tértek át azért (Taps a kormánypártok soraiból.), hogy a választásokat megelőző évben ne lehessen a kérdésről vitatkozni. Mert valójában, képviselőtársaim, önök négy éven keresztül lábbal tiporták az 1990 óta bevezetett parlamentáris hagyományainkat. (Felzúdulás az ellenzék soraiban. - Taps a kormánypártok soraiból.)
Ugyanakkor azonban nekem, mint aki két évvel ezelőtt, amikor Áder frakcióvezető-elnök úr felvetette, támogattam, hogy ragaszkodjunk a Házszabályhoz, most - nem utolsósorban látva azt a látványos fejlődést, amit önök mutatnak a parlament szabályainak megértése terén - be kell jelentenem, hogy frakciónk megszavazza a Házszabálytól való eltérést.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem