GÖNDÖR ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Az ellenzék képviselői nem tettek mást, mint megint csak féligazságokat mondtak, és a jegyzőkönyvekből csak egy, számukra pozitív részt olvastak fel. Szeretném önöket emlékeztetni arra, hogy a Rogán képviselő úr által hivatkozott '99-es és 2000-es évben a házbizottságban Vancsik Zoltán a szocialista frakció nevében a következő nyilatkozatot tette: "Igen, térjünk vissza a Házszabály 120. §-ában rögzített elvekhez a következő ciklusban." Erről július óta minden házbizottsági ülésen beszéltünk, és számunkra a demokrácia azt is jelenti, hogy az érvényes Házszabály szerint járjunk el.
Kedves Képviselőtársaim, Rogán és Font Képviselő Urak! Önök nem mondanak igazat, mert ha az önök által javasolt eltérést alkalmaznánk, ez a többségre és a kisebbségre ugyanúgy igaz, 50-50 százalék, mert ha minden bizottság állít többségi és kisebbségi előadót, ez bennünket ugyanúgy önkorlátozással érint, mint ahogy önöket. (Közbeszólások a Fidesz soraiból.)
Hadd mondjam el önöknek, ha megnézték az elnök asszony előterjesztését, abban benne szerepel, hogy a költségvetési bizottság többségi és kisebbségi véleményt 30-30 percben mondhat. Tehát mindenkinek lehetősége van arra, hogy elmondja összefüggéseiben, nem töredékben, nem öt percekben, hanem 30 percben a költségvetésről kialakított álláspontját.
Ezért tehát mi azt javasoljuk, hogy igen, a Ház térjen vissza a Házszabályban rögzített elvekhez.
Köszönöm szépen, elnök asszony. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem