DR. SIMICSKÓ ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SIMICSKÓ ISTVÁN
DR. SIMICSKÓ ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr, a szót. Miniszterelnök Úr, Külügyminiszter Úr! Köszönjük a történelmi leckét; én másként tanultam a történelmet ezek szerint, mint ön, de tisztázzuk, hogy minek az ünnepe december 1-je Romániában. Gondolom, Medgyessy Péter miniszterelnök úr tudja, hiszen ő állítólag erdélyi származású. Tehát: '18. december 1-jén, kihasználva Magyarország gyenge pillanatát, az antant segítségével a románok elszakították Erdélyt, 102 ezer négyzetkilométernyi területtel és 1,7 millió magyarral együtt. Kirabolták, kifosztották ezt követően Magyarországot, Budapestet, végiggyalázva a magyar nőket, az asszonyokat.
Mi, magyarok megbocsátottunk, holott bocsánatot soha senki nem kért tőlünk. A mai napig nem biztosítják a kisebbségi és emberi szabadságjogokat, elnyomják, asszimilálják és bozgornak, hazátlannak csúfolják az ott élő magyarokat.
Mit teszünk mi ezért cserébe? Nagyvonalúan, úriember módjára támogatjuk Románia euroatlanti integrációját. De az már mégiscsak mindennek a teteje, a magyarság arculcsapása, hogy a román miniszterelnök provokatívan Budapesten ünnepli a magyarság megalázását, teszi mindezt a magyar miniszterelnök társaságában (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), románul beszélgetve, pezsgőzgetve. Ez botrány, ez szégyen, ezért kérem, tolmácsolja a miniszterelnök úrnak, hogy szégyellje magát!
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban, valamint a karzatról. - Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Elképesztő!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem