ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): A társadalmi szervezetek bizottsága kivételes és sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a hajléktalan emberek ellátását végző közhasznú szervezetek működési támogatásának elosztásáról szóló H/1553. számú országgyűlési határozati javaslatot új változatban. Kérdezem Fogarasiné Deák Valériát, a bizottság elnökét, kívánja-e a kivételes eljárást indokolni. (Jelzésre:) Nem kívánja.
Felhívom a képviselőtársaim figyelmét arra, hogy a Házszabály értelmében a kivételes eljárás elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők négyötödének szavazata szükséges. Kérdezem önöket, elfogadják-e az előterjesztést.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 352 igen szavazattal, 2 nem szavazat mellett, tartózkodás nélkül az előterjesztést kivételes eljárásban tárgyalja.
Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő kérte a kivételes eljárásban történő sürgős tárgyalást. A Házszabály értelmében a sürgős tárgyalásba vételhez is a jelen lévő képviselők négyötödének szavazata szükséges.
Kérdezem tehát önöket, hogy a kivételes eljárásba vett előterjesztést sürgős tárgyalásba veszik-e. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 356 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a kivételes eljárásba vett előterjesztést sürgősséggel tárgyalja.
(9.30)
Tisztelt Képviselőtársaim! A Házszabály 125. § (3) bekezdése értelmében az országgyűlési határozati javaslat vitájának lefolytatására kijelölöm a költségvetési bizottságot.
Tisztelt Képviselőtársaim! 9 óra 30 perc van, áttérünk az interpellációk, kérdések és azonnali kérdések tárgyalására.
Tájékoztatom önöket, hogy ma a szavazással rendkívül hosszú napnak nézünk elébe. Bár az a javaslat érkezett, hogy kétóránként negyedórás szünetet tartsunk a szavazások alatt, de ha megengedik, ezt szükség esetén fogjuk elrendelni (Derültség. - Közbeszólás: Szükség törvényt bont.), pontosan azért, hogy ne veszítsünk sok időt a szavazásból, és ne kelljen önöknek hajnali kettőig, négyig itt ülni. Köszönöm a megértésüket.
Áttérünk az interpellációk tárgyalására.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem