SISÁK IMRE JÁNOS

Teljes szövegű keresés

SISÁK IMRE JÁNOS
SISÁK IMRE JÁNOS (MDF): Tehát itt arról van szó, ami a személyes gondoskodás keretébe tartozó kötelező ellátási formák kereteiben kialakítandó intézmények vonatkozásában jelentkezik.
(22.40)
A szociális törvény 1993-ban történő megalkotásakor ezeknek az intézményeknek a kiépítését még 1997. december 31-ében szabta meg a törvény; ezt követően, a Horn-kormány időszakában '99. december 31-e lett a határidő; most pedig - teljesen érthetetlen módon - ezt a határidőt 2008. december 31-ére toljuk ki.
Azt hiszem, mindannyiunk előtt látható, hogy ez nem más, mint a problémák kezelésének az elodázása. Azt hiszem, ez teljesen független, párthovatartozástól független témakör. Úgy gondolom, meg kellene fontolni feltétlenül azt a módosító indítványt, amely ezen intézmények kialakításának határidejét 2006. december 31-ében jelöli meg. Különösen akkor, amikor egyébként a személyes gondoskodás feladatkörébe tartozó intézményeket három új formában javasolja kibővíteni a törvény; akkor, amikor tudjuk, hogy még azokat az intézményeket sem tudjuk felállítani határidőre, amelyeket eredetileg is tartalmazott a kormányprogram.
A kormány képviselője az egészségügyi bizottság ülésén kérdésemre azt válaszolta: 200 új férőhely bővítésével számolnak, és erre forrás először 2004-ben áll rendelkezésre.
Tisztelt Képviselőtársaim! Feltétlenül azt szeretném, ha ezt a módosító indítványt elfogadnák. A kormánytól, az Egészségügyi Minisztériumtól pedig azt kérném, hogy végre fogjon hozzá ennek a kérdésnek a felméréséhez, hogy egyáltalán például idősek átmeneti elhelyezését biztosító otthon hány településen áll rendelkezésre, hány településen kötelező a szociális törvény alapján. És ténylegesen pénzügyi támogatást is biztosítsunk ezen kérdések rendezésére.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem