LENGYEL ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

LENGYEL ZOLTÁN
LENGYEL ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Ismét egy igaz történetet mondanék el. A Fejér megyei Dégen annak idején a helyi termelőszövetkezet és hollandok létrehoztak egy kempinget, ami kft. formájában üzemelt, ennek a kempingnek az ügyvezetőjét a szövetkezet nevezte ki, és a kft.-ben való részesedése pedig szövetkezeti területnek az apportja volt. Ez a kemping csődbe ment, aztán még jött néhány vállalkozás, ami szintén csődbe ment, az ügyvezetőnek a személye maradt ugyanaz; majd az elmúlt években üdülőfalu címen ismét egy vállalkozás kezdte meg a tevékenységét ugyanezen a területen, ugyanannak az ügyvezetőnek a vezetésével.
Ez a kft. úgy hirdette, hogy az üdülőfaluban az idősek orvosi ellátást kapnak, teljes ápolónői felügyeletet kapnak, diabéteszes étkezést kapnak, és a befizetett összeg ellenében holtig tartó használati jogot kapnak egy családi ház méretű épületen vagy apartmanlakáson, illetőleg előre megváltják holtukig a közműdíjat. Ez a kft. nehéz helyzetbe került az elmúlt időszakban, több alkalommal kezdeményezték a kft. üzletrészének az árverezését, ami több alkalommal sikertelen volt.
Az idők során kiderült, hogy az idős embereket becsapták, ők eladták lakásaikat, értékeiket, befizettek 8-9 millió forintot, megkapták a holtig tartó használati jogot. Az épületeket, amiket a rendelkezésükre bocsátottak, az utóbbi időben már be sem fejezték, nyílászárók hiányoztak, működőképtelenek voltak benne bizonyos funkciók, egyes esetekben az elektromos hálózatban is jóval 220 volt fölött mértek a szakemberek. Erről a problémáról tud a Medgyessy-kormány egészségügyi minisztere, ugyanis miniszterjelölt korában meglátogatta Szabados Tamás képviselőtársunkkal együtt ezt az üdülőfalut, a miniszter asszony ott tájékozódott, és megígérte a bentlakóknak, hogy minden segítséget meg fog nekik adni.
Mára ott tartunk, hogy a bentlakók nem kapnak megfelelő étkezést, a gázt december 15-éig ki fogják kapcsolni, az ott lévő emberek nem tudnak hova elmenni a lakásaikból; illetőleg a megyei önkormányzat felajánlotta, hogy szociális otthonokban ürítenek ki helyiséget, és ott ideiglenesen elhelyezik őket, de a bent lévő emberek ezt nem hajlandók tudomásul venni, nem akarják elhagyni azt az épületet, amiben az egész életük munkája benne van.
Levélben fordultak a tavaszi ígéret alapján a miniszter asszonyhoz; egy nagyon rövid válaszlevelet kapott az ott lakó csoport a minisztériumtól, hogy forduljanak polgári peres eljárással a helyi bírósághoz. A miniszter asszony részletesen tud az ottani tényekről, segítséget ígért, és ennek a segítségnek a mai napig semmi jelét nem tapasztalják az ott lévő emberek. Az életük most már veszélybe került, se diabéteszes, se normális étkezés, se fűtés, se világítás, se normális életkörülmények.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem