GLATTFELDER BÉLA

Teljes szövegű keresés

GLATTFELDER BÉLA
GLATTFELDER BÉLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. A miniszter úr félrebeszélése miatt szükséges megismételni, hogy miről szólt az interpelláció. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Úgy van! - Moraj az MSZP padsoraiból.)
Arról szólt, hogy Medgyessy Péter azt ígérte a választásokat megelőzően, hogy nem szüntetik meg a családi gazdálkodók kiemelt támogatását. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Úgy van!) Ezzel szemben az a cél, hogy önök meg akarják szüntetni - ön meg akarja szüntetni, ön hazugságba sodorja a saját miniszterelnökét! (Közbeszólások és taps a Fidesz padsoraiból: Úgy van! - Zaj az MSZP padsoraiból. - Közbeszólás ugyanonnan: Óh, Béla!)
Tisztelt Miniszter Úr! Ön nem bújhat ki a miniszteri felelőssége alól azzal, hogy másokkal szemben vádaskodik. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Ne idegeskedj!) Ez egyébként Torgyán József módszere volt. (Derültség a kormányzó pártok padsoraiból. - Közbeszólások ugyanonnan: Koalíciós szövetség! - A koalíciós pártotok volt!)
Tisztelt Miniszter Úr! Hogy a családi gazdaságok támogatásának megszüntetése mennyire elfogadhatatlan, azt leginkább a Magyar Gazdakörök Országos Szövetségének nyilatkozata tükrözi, amely azt állítja: ha önök ezt a lépést megteszik, tömeges csőd elé néznek a családi gazdálkodók. Az európai uniós csatlakozás előtt, azt hiszem, ezzel is hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyar mezőgazdaság ne tudjon a szándékaink szerint sikeresen csatlakozni az EU-hoz.
Köszönöm szépen a figyelmüket, a válaszát nem fogadom el. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem