ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Köszönöm szépen, jegyző asszony. Tisztelt Országgyűlés! Felhívom figyelmüket, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 7., 8., 10., 20., 21., 22., 24., 27., 36. pontjaiban levő javaslatok elfogadását. Először a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés. Kérdezem tehát önöket, elfogadják-e a támogatott módosító javaslatokat a külön szavazásra kért indítványok kivételével. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 193 igen, 152 nem szavazat és 1 tartózkodás mellett a támogatott javaslatokat elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító indítványokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet. Az ajánlás 1. pontjában Demeter Ervin és Kovács Zoltán a törvényjavaslat címének megváltoztatását kezdeményezik. A bizottságok nem támogatják. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 152 igen, 192 nem szavazat és 1 tartózkodás mellett elutasította az indítványt.
Az ajánlás 2. pontjában Demeter Ervin és Kovács Zoltán az 1. § módosítását és kiegészítését kezdeményezik az ellenőrizendő kérdések körének kiegészítésével. Ennek a javaslatnak az elfogadása kizárja az ajánlás 4. és 5. pontjait, amelyeket az előterjesztő támogat, de a frakció külön kérte a szavazást. A bizottságok nem támogatják. És önök? (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 148 igen, 194 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett utasította el az indítványt. Így az előterjesztői támogatásra figyelemmel most együtt határozunk az ajánlás 4. és 5. pontjairól, amelyeket Fodor Gábor, Tóth András és Wiener György terjesztett elő. A bizottságok és az előterjesztő egyaránt támogatja, frakciókérésre külön határozunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 195 igen 147 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett fogadta el az indítványt.
A kiegészítő ajánlás 2. pontjában Fodor Gábor a 2. § módosítását kezdeményezi. A javaslat elfogadása kizárja a kiegészítő ajánlás 1. pontját, amelyet az előterjesztő támogat, de a frakció külön szavazást kért. A bizottságok nem támogatják. És önök? (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 22 igen, 321 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett elutasította az indítványt.
Most a kiegészítő ajánlás 1. pontjáról döntünk Wiener György és Tóth András indítványa szerint. A bizottságok és az előterjesztő egyaránt támogatják, de frakciókérésre külön határozunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 173 igen, 168 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett fogadta el a módosító indítványt.
Az ajánlás 9. és 11. pontjait előterjesztője visszavonta.
Most a kiegészítő ajánlás 3. és 4. pontjait teszem fel szavazásra, Kosztolányi Dénes javaslata szerint. Ebben az átvilágítandó személyek körét egészíti ki. A bizottságok nem támogatják. És önök? (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 150 igen, 193 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett utasította el az indítványt.
Az ajánlás 13. pontjában Demeter Ervin és Kovács Zoltán a 2. § kiegészítésével kezdeményezik, hogy egyes személyek igazolást kaphassanak arról, hogy nem végeztek a törvényben meghatározott tevékenységet. A nemzetbiztonsági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És önök? (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 150 igen, 193 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett utasította el az indítványt.
Az ajánlás 25. pontjában Demeter Ervin és Kovács Zoltán a 6. § kiegészítésével azt javasolják, hogy a nemzetbiztonsági bizottság is igényelhessen adatokat. A bizottságok nem támogatják. És önök? (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 146 igen, 192 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett elutasította az indítványt.
Az ajánlás 26., 29., 30., 31. pontjaiban Demeter Ervin és Kovács Zoltán a 7. § módosításával és kiegészítésével az ellenőrzés egyes szabályait kívánják módosítani. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt képviselőtársaim? (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 149 igen, 192 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett utasította el az indítványt.
A 32. pontban Demeter Ervin és Kovács Zoltán a 8. § (2), (3) bekezdései helyébe új rendelkezéseket léptetnek. A javaslat elfogadása kizárja a 33. és 34. pontokat, amelyeket az előterjesztő is támogat, de frakció külön szavazást kért. A bizottságok nem támogatják. És önök? (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 149 igen, 195 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett elutasította az indítványt.
Így hát a 33. és 34. pontokról határozunk, amelyeket Mécs Imre, Fodor Gábor, Tóth András és Wiener György terjesztett elő. A bizottságok és az előterjesztő támogatják, de frakciókérésre határozunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 196 igen, 146 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett elfogadta az indítványt.
Az ajánlás 39. pontjában Demeter Ervin és Kovács Zoltán a 9. § elhagyását javasolják. Ez a rendelkezés jogorvoslati jogosultságot tartalmaz. A bizottságok nem támogatják. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy 150 igen, 191 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett elutasította az Országgyűlés a javaslatot.
Az ajánlás 42. pontjában Demeter Ervin és Kovács Zoltán a 11. § (1) bekezdésének módosításával az eljárás során keletkezett iratok átadásának szabályairól szóló rendelkezést kívánják megváltoztatni. A bizottságok nem támogatják. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 151 igen, 190 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett elutasította az indítványt.
Az ajánlás 47. pontjában Demeter Ervin és Kovács Zoltán a törvényjavaslat 14. § (3), (4), (5) bekezdései helyébe új rendelkezéseket léptetnek.
(10.40)
Ennek az elfogadása kizárja a kiegészítő ajánlás 9. pontját, amelyet az előterjesztő támogat, de a frakció külön szavazást kért. A bizottságok nem támogatják. És önök? (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 140 igen, 201 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett utasította el az indítványt.
Így a kiegészítő ajánlás 9. pontjáról döntünk, Fodor Gábor és Tóth András javaslata szerint. A bizottságok és az előterjesztő egyaránt támogatja, frakciókérésre szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító indítványt 195 igen, 148 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett elfogadta.
A határozathozatalunk végére értünk. Kérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Nincs jelentkező.) Nincs. A zárószavazásra a következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem