SZALAY GÁBOR

Teljes szövegű keresés

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselőtársaim! Az elmondottakból is, mint sok minden másból úgy tűnik, hogy annyira mégsem lehetett jó kezekben az ország az előző négy évben. Az MFB szekrényeiből is szinte hetente hullanak elő az újabb és újabb csontvázak. Ez a képviselő úr által említett, mondjuk úgy, önreklámozás esete az egyik ezek közül a csontvázak közül.
Mit tudunk erről jelen pillanatban? Azt, hogy a Magyar Fejlesztési Bank előző vezetése ez év elején kötött egy reklámszerződést a Hungexpo Reklám Kft.-vel, és ez a szerződés... - legalábbis meglepő, hogy egy bank ilyen nagy pénzeket kívánt fordítani önreklámozásra, a bank tevékenységének bemutatására. Tudjuk jól, hogy itt egyáltalán nemcsak a különféle hitelezési formák bemutatása került hirdetésre, nagyon is nem erről volt szó, hanem az MFB legkülönfélébb vállalatainak, cégeinek, a hozzátartozó portfólió-tevékenység egészének a bemutatásáról szóltak ezek a reklámok.
Nos tehát, a szerződés vizsgálata folyamatban van, vizsgáljuk a szerződés jogosultságát, vizsgáljuk azt, hogy az ennek alapján megvalósított tevékenység és munka arányban állt-e azzal az összeggel, amit az MFB mindezért kifizetett. Ezek jelenleg vannak folyamatban, azonban sajnálatos módon azt kell mondani, hogy a Hungexpo Reklám Kft. nem igazán mutatkozik serénynek abban, hogy adja magát ezen vizsgálatokhoz, hogy segítsen minket különféle dokumentációk és eszközök szállításával a vizsgálatok mielőbbi befejezésére.
Nyilvánvaló, hogy a vizsgálatok így is be fognak fejeződni, így ki tudjuk deríteni, hogy nincs-e szó jogosulatlan előnyhöz juttatásról (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és hogy lehetőség van-e ezen szerződés felbontására, hogy legalább további kifizetéseket megakadályozzunk. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem