IVANICS ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

IVANICS ISTVÁN
IVANICS ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Kedves Képviselőtársaim! Az eddigi vita alapján is megállapítható, hogy itt nem fogunk tudni azonos álláspontra jutni az irányelvek sorrendjét illetően. Valahol ezt egy kicsit természetesnek tartom, mert például amit Pap János képviselőtársam felvonultatott, az teljesen logikus. De én el tudom fogadni azt is, amit Herbály Imre képviselőtársam mondott, hogy a környezetvédelmi szempontokat előtérbe kell helyezni.
Valóban, ha megnézzük a magyar vidék gazdasági struktúráját, azokat az ökológiai adottságokat, amelyekkel rendelkezik, megállapíthatjuk, hogy tájegységenként más-más lehetőségek állnak rendelkezésre a mezőgazdaság részére, és ezt eddig nem tudtuk kezelni. Nem ez a jelenlegi javaslat, a 12 év alatt erre valójában a piacgazdaság körülményei között nem találtuk meg azokat a segítő lehetőségeket, amivel elsősorban a gyenge termőhelyi adottságú területeket valójában segíteni tudnánk, hogy ott is egy életképes gazdálkodási struktúra jöhessen létre. Ebben, úgy gondolom, a valamikori nagyüzemi átszervezés idején hasznos tapasztalatok keletkeztek Bács megyében, ahol Erdei Ferenc munkássága kapcsán sikerült felismerni, hogy egyszerűen lehetetlen a gyenge termőhelyi adottságokon ugyanolyan kolhoz típusú termelőszövetkezeteket létrehozni, mint máshol. Emiatt szakszövetkezeteket hoztak ott létre.
Úgy gondolom, hogy ez csak egy példa arra, hogy helyileg is figyelembe kellene venni az adottságokat, és ökológiai szempontokat előtérbe helyezni. Ilyen szempontból én egyetértek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy a környezetvédelmi kérdést emeljük ki.
Köszönöm szépen

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem