GODÓ LAJOS

Teljes szövegű keresés

GODÓ LAJOS
GODÓ LAJOS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, hogy nagyon fontos napirendet tárgyal a tisztelt Ház, agrárgazdaságunk történelmi fejlődésének alapjait rakhatjuk ma le ezzel a törvénytervezettel. A birtokpolitikai irányelvek részletes felsorolásánál én is kapcsolódtam az 5. pontban egy módosító javaslattal.
Az előttem szóló képviselők többször, többféleképpen fogalmazták meg a j) pontban rögzített elhatározást, a környezetbarát fenntartható fejlődést szolgáló termelés földhasznosítás oldaláról történő támogatását. Azért javasoltam és azért értek egyet azzal, hogy előrébb kerüljön a c) pont helyére ez a j) pont, mert nemcsak az agrár-környezetvédelmi program, nemcsak a vízgazdálkodás, de véleményem szerint idetartozik a biogazdálkodás, az ökogazdálkodás és azt hiszem, hogy agrárgazdaságunk legfontosabb céljául kell meghatározni azt, hogy egészséges élelmiszert állítson elő. Európában egyre inkább legfontosabb cél az egészséges élelmiszer előállítása. Nagyon sok probléma volt az elmúlt években a dioxin és az egyéb élelmiszer-problémák tekintetében, és egyre inkább teret nyer és hódít a biogazdálkodás hazánkban is.
Úgy tudom, hogy a minisztérium vezetése is komoly tárgyalásokat folytat e tekintetben az átállásra vonatkozóan, én mindenképpen szeretném javasolni, hogy támogassák azt az 5. számú javaslatot, ami mi módosításként beadtunk.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem