DR. PAP JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, hogy a 22. pontról nem kell szólni, hiszen az egy elütés, és támogatja az előterjesztő és a bizottságok is.
Ami számomra picit meglepő, ismét az a helyzet fordult elő, mint a másik módosító indítványoknál, a 19., a 20., a 21. pontoknál, hogy az alkotmányügyi bizottság támogatja, az alkotmányügyi bizottságban az előterjesztő képviselője támogatja; itt, azt gondolom, ismét nem volt szinkron, mert a mezőgazdasági bizottság ülésén sem az előterjesztő nem támogatta, sem a bizottság.
Szeretném önöknek elmondani, hogy ha elolvassák az eredeti előterjesztést mind a három pontnál, bizony nyakatekert egy mondat, és nehezen értelmezhető. Ezen próbáltam picit javítani, amit az alkotmányügyi bizottság kapcsolódó módosító indítvány benyújtása nélkül, eredeti szövegben hagyott, úgyhogy akkor valószínűleg jónak is értékelte.
Én ismét csak az előterjesztő bölcsességére bízom, hogy az alkotmányügyi bizottság ülésén jelen lévő képviselő, illetve az alkotmányügyi bizottság véleményére támaszkodjon és támogassa. Persze szeretném, ha az egész javaslatot módosítanák, mert akkor lenne korrekt és jó.
Ismét érvényes az, amit a legelején elmondtam, és ígérem, bármilyen személyes érintettség is lenne, akkor sem szólok ebben a kérdésben, mert ezek azok a pontok, amelyek már annyira egyértelműek, hogy igazán mellé lehet állni. De higgyék el nekem, tisztelt képviselőtársaim - és akkor ez legyen a zárszó tőlem -, ha később egyszer ezt önök majd higgadtan, nyugodtan elolvassák, és az eredeti szöveg megy át, akkor nem lesznek büszkék erre a szövegre, amit beterjesztettek. Még egyszer mondom, fontolják meg, a kapcsolódó módosító indítvány intézménye létezik, éljenek vele. Higgyék el nekem, ha elolvassák figyelmesen, pontosan az eredeti szöveget, nem lesznek rá büszkék. Ettől szeretném önöket megóvni.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem