DR. PAP JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Államtitkár Úr! A hang Jákobé, a kéz Ézsaué - az ön előbbi hozzászólására ezt nyugodtan lehetne mondani. Ha ön azt mondja, hogy családi gazdaságok, fiatal agrárvállalkozók, tisztelt képviselőtársaim, mi az akadálya annak, hogy a családi gazdálkodókat az élen hagyják? Önök a módosítással, az elfogadandó módosítással a családi gazdaságokat leveszik a sorrendről, arról a sorrendről, amelyre önök azt mondják, hogy fontos. Ha fontos, és ön azt mondja, hogy családi gazda, ám akkor hagyják ott.
Azt mondja, hogy fiatal agrárvállalkozó. Tisztelt Államtitkár Úr! Én ezt így fogadom el, és ha valami fontos, én a családi gazda fogalmába tenném be egyébként a fiatal agrárvállalkozót. De önök abban a preferencia-sorrendben, amelyre egyébként a bizottsági ülésen azt mondták, hogy igazából nem preferencia-sorrend... - orientál, hát ha valami orientál, akkor ez, azt hiszem, fontossági sorrend, ebben a fontossági sorrendben a fiatal agrárvállalkozó az utolsó előtti helyen, a p) pont alatt szerepel.
Tisztelt Államtitkár Úr! Amit ön elmondott, maximálisan támogatom. Amit önök leírtak, egyáltalán nem támogatom. Nagyon szép dolog, hogy ön mondott valamit, de sajnálatos módon a törvény úgy fog működni, ahogy ide le van írva.
Még egyszer mondom, hogy a családi gazdálkodókat ön első helyen említette, a második helyre kerültek, és a tetejébe az első helyre behoztak egy olyan fogalmat, amely egyébként nem is szerepelt a korábbi földtörvényben, de önök ezt értik alatta.
Kérném szépen még egyszer nyomatékosan, hogy akkor a földtörvényben szereplő fogalmat - haszonbérlő, feles művelő, részes művelő - cseréljék ki a földhasználóval, mert a földhasználóba beletartozik a családi gazda is, önök pedig nem értik bele, nem is érthetik bele, mert egy önálló pont alatt, második pont alatt családi gazdaként szerepel.
Államtitkár úr, legyen az a beterjesztett anyagban, amit ön mondott, és örömmel támogatom.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem