DR. PAP JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Nem terveztem e szakaszban további felszólalást, de azt gondolom, itt elhangzott egy lényeges mondat: miért félünk beletenni a szakmai végzettséget, miért félünk ettől?
Tisztelt Képviselőtársaim! Az előterjesztésben benne van a "helyben lakóhoz" - semmi köze a helyben lakóhoz annak, hogy agrárvégzettsége van, itt lenne ennek a helye. Autót nem lehet vezetni jogosítvány nélkül, az orvos nem rendelhet anélkül, hogy ne lenne meg a végzettsége. Elmondtam talán tegnap is, és elmondom ismét: a saját egészségünkről van szó, tisztelt képviselőtársaim.
Lehet, hogy nem tartozik a részletes vitához, elnök asszony, de mivel önnek környezetvédelmi érzékenysége van, ezért, azt gondolom, talán elmondhatom ezt: én azt hiszem, az a sok emésztőrendszeri betegség, ami ma az embereket sújtja, a táplálékunkból ered, a táplálékunk pedig azon termesztési technológiákból, az élelmiszer előállításából ered, amiket mi most folytatunk. Ez nagyon sok esetben azért van, mert nem megfelelő szakmai végzettséggel rendelkező emberek végzik ezt a tevékenységet; és képviselőtársaim, egy kapcsolódó módosító indítvánnyal bizony kérjék ezt, tegyék bele, hogy itt bent legyen a szakmai végzettség.
Még egyszer mondom, túl nagyot nem tesznek, hiszen a termőföldről szóló törvényben benne van, igaz, hogy adtunk egy kis átmeneti időt, 2005-ig, ez így helyes, így van rendjén, én azt gondolom, hogy ezt meg lehet engedni, és akkor ezzel is jobbá lehet tenni ezt a javaslatot, de igazán jóvá így teszik, tisztelt képviselőtársaim. És hadd kérjem önöket arra, nekem nem okoz semmiféle presztízsveszteséget, ha önök újra előveszik ezt. Ma még van rá lehetőség, ugyan már nem sok idő, és ezt a javaslatot, amire önök azt mondják, hogy jó... - ne védjék már, azt, amit nem önök terjesztették elő, hanem valaki gyorsan előterjesztette. Ne védjék, mert még egyszer mondom, ha később elolvassák, nem fognak neki örülni, hogy önök egy olyan javaslatot támogattak, ami formailag, tartalmilag, logikailag nem korrekt és nem fair. Tegyék már meg ezt, kérem önöket, folyik itt még a vita, van még néhány perc, és ezt meg tudják tenni.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az MDF padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem